Nieuws

TenderNed niet meer te gebruiken in Internet Explorer

Omdat we willen dat u TenderNed goed en veilig kunt gebruiken, is de applicatie vanaf midden maart niet meer toegankelijk via Internet Explorer (IE). Internet Explorer is sterk verouderd en wordt door eigenaar Microsoft niet langer ondersteund. Gebruik dus een andere browser, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox of Safari.

13 februari 2020

Inlogpagina vernieuwd en alternatief bij storing eHerkenning

In de release van 5 februari is de inlogpagina vernieuwd en er is voor ondernemers een alternatieve inlog ontwikkeld voor als er een storing is met eHerkenning. Gebruikers kunnen nu ook zelf hun eHerkenningsmiddel wijzigen.

6 februari 2020

Inlogschermen zijn veranderd

Het TenderNed-inlogscherm is veranderd. Vanaf 5 februari gaat u via de homepage naar het juiste tabblad en logt daar in. De manier waarop u inlogt is niet veranderd. Ondernemers doen dat altijd met eHerkenning. Alle anderen gebruiken hun gebruikersnaam en wachtwoord.

31 januari 2020

Ernstig veiligheidslek in Internet Explorer

Microsoft heeft toegegeven dat er een ernstig beveiligingslek zit in hun browser Internet Explorer 11 (IE11). Dat melden verschillende media. Het bedrijf zegt pas volgende maand met een oplossing te komen.

24 januari 2020

Dataset aanbestedingsdata 3e en 4e kwartaal 2019

Ieder half jaar publiceert PIANOo de gegevens uit het aankondigingenplatform als dataset, zodat ze gemakkelijk te gebruiken zijn voor analyses. In de dataset staan nu ook gegevens van de contactpersoon vanuit de aanbestedende dienst opgenomen. Deze zijn te vinden onder de kolommen AS, AT en AU. De data over het 3e en 4e kwartaal 2019 zijn samengevoegd met die van het 1ste en 2de kwartaal en vormen nu het jaaroverzicht 'Dataset 2019'.

23 januari 2020

Pilot Live Chat beëindigd

Vanaf 17 oktober t/m 31 december 2019 kon u uw vragen aan TenderNed ook stellen via een live chatfunctie. Het ging hier om een pilot, deze is nu beëindigd.

9 januari 2020

Vertraging bij aanvragen eHerkenning

Het aantal aanvragen van eHerkenningsmiddelen is in korte periode fors gestegen. Hierdoor is de verwerkingstijd opgelopen bij alle leveranciers van eHerkenning. Het kan momenteel tot enkele weken duren voordat u een eHerkenningsmiddel krijgt nadat u het heeft aangevraagd.

7 januari 2020

Nieuw design voor bekijken aanmelding of inschrijving

Na de laatste release van 2019 hebben nu ook de schermen voor het bekijken van een aanmelding of inschrijving een nieuw design. In het komende jaar ligt de focus op de renovatie van het dashboard voor aanbestedende diensten.

12 december 2019

Geen attenderingsmail verstuurd op 4 december

Door een ernstige netwerkstoring bij onze IT-dienstverlener was TenderNed van dinsdag 3 december 11.55 uur tot en met 4 december 10.12 uur niet beschikbaar. In die periode konden er geen nieuwe aankondigingen gepubliceerd worden op TenderNed en TED (via TenderNed). Ook kan het zijn dat u op 4 december geen attenderingsmail heeft ontvangen, terwijl er (voor de storing) wel nieuwe aankondigingen zijn gepubliceerd die voldoen aan uw interesseprofiel.

4 december 2019

Hof van Justitie: financiering TenderNed is geen staatssteun

De overheidsfinanciering van TenderNed is geen staatssteun. Zo oordeelde ook het Europees Hof op 7 november 2019 in de zaak van 5 Nederlandse aanbieders van aanbestedingsplatforms tegen de Nederlandse staat. De klagers zien het aanbieden van TenderNed als een economische activiteit en beschouwen de financiering ervan als staatssteun. Die stelling is nu ook door de hoogste Europese rechter weerlegd. Ook stelde het Hof vast dat de inschrijvingsmodule van TenderNed niet gescheiden kan worden van de aankondigingsmodule.

29 november 2019

Bedrijfsdossier en Relaties zijn vervallen in TenderNed

Vanaf woensdag 27 november 2019 hebben ondernemers niet meer de beschikking over het bedrijfsdossier. Een aanvullende functionaliteit hierop, het aangaan van relaties met andere ondernemers binnen Tenderned, is ook verwijderd. Dit betekent dat ondernemers vanaf deze datum geen toegang meer hebben tot het eigen bedrijfsdossier of het bedrijfsdossier en/of de rapportages van andere onderneming(en) waar een relatie mee aangegaan is.

28 november 2019
Naar boven