Applicatie in ontwikkeling: TenderNed luistert naar gebruikers

Nieuws | 17 april 2024

TenderNed is continu bezig met het verbeteren van de applicatie. In 2023 hebben we enkele grote gebruikerswensen gerealiseerd. En ook in 2024 zitten we niet stil: we zetten ons in om meer wensen van onze gebruikers waar te maken.

Doorontwikkeling naast de eForms

In het afgelopen jaar bracht TenderNed veel grote projecten succesvol live, zoals de vernieuwde aankondigingsformulieren (eForms) en het ondersteunen van meerdere kluissluitingen in de inschrijffase.

Ook integreerden we de UEA in de applicatie en ontwikkelende we een rapportagedashboard waarmee aanbestedende diensten eenvoudig rapportages uitdraaien van de eigen aanbestedingsdata.

Maar dit is lang niet alles. Bekijk het overzicht met alle verbeteringen.

Meerdere kluissluitingen

De verbetering die het meest complex was, is het ondersteunen van meerdere kluissluitingen. TenderNed-gebruikers lieten ons regelmatig weten dat ze - met name bij de concurrentiegerichte dialoog - meerdere inschrijfrondes willen toepassen. Op 16 augustus 2023 werd deze wens werkelijkheid.

De functionaliteit zorgt ervoor dat de berichtenmodule niet meer gebruikt hoeft te worden als vervanger voor de kluis. Aanbestedende diensten en ondernemers hebben hier beide voordeel bij. Een ondernemer kan zijn oplossing bijvoorbeeld indienen, intrekken, corrigeren en opnieuw indienen tot aan de deadline. En aanbestedende diensten hoeven de oplossingen niet meer te verzamelen, maar vinden ze bij elkaar in de kluis. Dit scheelt veel tijd.

Plannen voor 2024

Ook in 2024 zitten we niet stil. Zo ontwikkelden we bijvoorbeeld een online tool waarmee aanbestedende diensten zonder TenderNed-account een UEA kunnen aanmaken. Ook maakten we het kopiëren van een perceel in TenderNed mogelijk.

De volgende verbeteringen staan op de planning:

  • TenderTrends, een AI-tool die alle openbare informatie van aanbestedingen van de circa afgelopen 8 jaar makkelijk doorzoekbaar en zichtbaar maakt
  • Betere ondersteuning dynamisch aankoopsysteem (DAS)
  • Betere ondersteuning beoordelingsproces 
  • Meer flexibiliteit voor ondernemers bij het beantwoorden van het kosten-/prijscriterium

Uw mening telt

Komt u iets tegen in de applicatie dat u onduidelijk vindt of beter kan? Laat het ons weten:

  • Klik hieronder bij Heeft deze informatie u geholpen? op Nee.
  • Beschrijf wat er volgens u beter kan en op welke plek.
  • Klik op Versturen.

Ook als u de applicatie prettig vindt werken, horen we dat natuurlijk graag:

  • Klik hieronder bij Heeft deze informatie u geholpen? op Ja.
  • Klik op Versturen.

Uw feedback helpt ons om TenderNed verder te verbeteren.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl