Openbare dataset TenderNed vernieuwd

Nieuws | 8 november 2022

We hebben de datasets vanaf 2016 samengevoegd in één Excel-bestand. Nieuwe kolommen zijn met terugwerkende kracht gevuld. Met de nieuwe dataset wordt het makkelijker om analyses over meerdere jaren te maken.

Complete dataset

Elk halfjaar publiceert TenderNed de gegevens uit het aankondigingenplatform als dataset. Voortaan voegen we de nieuwe gegevens uit het aankondigingenplatform hieraan toe.

Geen losse datasets meer

Voorheen publiceerden we voor elk jaar een aparte dataset, opgedeeld in tabbladen per halfjaar. Nieuw toegevoegde kolommen waren enkel beschikbaar in het meest recente bestand. Deze losse bestanden zijn vanaf 2016 samengevoegd in één Excel-bestand. Ook zijn de nieuwe kolommen met terugwerkende kracht gevuld.

Er is nog wel een dataset van voor 2016 beschikbaar. Deze dataset hebben we niet samengevoegd. Digitaal aanbesteden was toen nog niet verplicht, waardoor de data minder representatief is.

Aan de slag met aanbestedingsdata

Bent u benieuwd hoe u in Excel eenvoudig analyses maakt met de openbare dataset? Volg dan ons gratis live webinar op donderdag 10 november om 12.00 uur.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl