Nóg veiliger inloggen op TenderNed

Nieuws | 3 mei 2023

Voor TenderNed is vastgesteld dat het gebruikte authenticatiemiddel moet voldoen aan het betrouwbaarheidsniveau substantieel. Voor het niveau substantieel geldt dat een tweede factor vereist is. Als gevolg hiervan gaat TenderNed een tweefactorauthenticatie (2FA) toevoegen op TenderNed.

Veilig en betrouwbaar

De Wdo regelt dat bedrijven en burgers veilig en betrouwbaar kunnen inloggen bij de (semi-) overheid. Nederlandse ondernemingen loggen met eHerkenning in op TenderNed. Het inloggen op TenderNed is nu veilig maar kan nog veiliger namelijk door middel van tweefactorauthenticatie (2FA).

Twee digitale sleutels

Een tweede factor houdt in dat u na het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord een extra code invoert, die u bijvoorbeeld ontvangt per SMS. Deze tweede factor biedt extra veiligheid omdat u het digitale slot als het ware niet met één, maar met twee sleutels opent.

Tweede factor op TenderNed

Om het inloggen voor de ondernemers nog veiliger te maken wordt er op TenderNed een tweede factor bij het inloggen toegevoegd. TenderNed zet zich in om de impact van deze extra beveiliging minimaal te houden voor ondernemingen.

Via onze website en de TenderNed Update houden we u op de hoogte.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl