Organisatiegegevens verplicht aanvullen met NUTS-codes

Nieuws | 8 februari 2024

Organisaties vullen in de loop van februari verplicht eenmalig hun organisatiegegevens aan met een NUTS-code. Voor ondernemers geldt de verplichting vanaf 14 februari bij het versturen van een aanmelding of inschrijving. Vanaf 28 februari doen aanbestedende diensten dit verplicht bij het publiceren van een aankondiging.

TenderNed helpt u waar het kan

TenderNed migreert op basis van de al bekende postcodes uiterlijk 14 februari zoveel mogelijk NUTS-codes. Voor de grootste groep gebruikers betekent het dat zij geen actie hoeven te ondernemen, omdat de NUTS-codes automatisch worden toegevoegd. De organisaties waarvoor dit niet geldt krijgen een correctiemelding te zien waardoor ze alsnog de NUTS-codes zelf kunnen opvoeren.

Lokaal beheerder voegt NUTS-code toe

Vindt u na 14 februari nog geen NUTS-code onder uw organisatiegegevens of contactpunt terug? Dan voegt de lokaal beheerder van uw organisatie zelf de NUTS-code toe onder de organisatiegegevens. Dat doet de lokaal beheerder ook voor de contactpunten. Als u dit vooraf in de organisatiegegevens opvoert, hoeft u dit niet meer afzonderlijk per inschrijving/publicatie van een aanbesteding op te voeren. Dat scheelt u weer tijd.

Eenvoudiger analyses maken

NUTS staat voor Nomenclature des Unités Territoriales Statistiques. De lijst is een regionale indeling die het eenvoudiger maakt om op Europees niveau eenvoudiger en betere analyses uit te kunnen voeren. De gevraagde NUTS-code is van ‘niveau 3’, het meest specifieke niveau. De verplichting is onderdeel van een aankomende update van de eForms.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl