Aanbesteding van de maand: maart 2024

Nieuws | 16 april 2024

We zoeken elke maand een opvallende aanbesteding uit. Deze maand kijken we naar een marktconsultatie van de gemeente Voerendaal voor de meest indrukwekkende villa van Romeins Nederland.

Meest indrukwekkende villa van Romeins Nederland

Villa Voerendaal is een bijzondere opgraving. Het is niet alleen de meest indrukwekkende villa van Romeins Nederland, bestaande uit een zuilengalerij van wel 130 meter lang, een badgebouw en een graanpakhuis. Het is ook een fort uit de IJzertijd, een versterkte toren uit de laat-Romeinse tijd en een begraafplaats uit de Vroege Middeleeuwen.

Zichtbaarheid

De gemeente Voerendaal wil dit unieke stukje geschiedenis op een aantrekkelijke manier zichtbaar maken voor het (internationale) publiek. Daarom wordt vanuit Interreg en Via Belgica een grensoverschrijdend landschapsproject opgestart met Villa Voerendaal als vertrekpunt.

De gemeente nodigt ondernemingen met de marktconsultatie Romeinse villa Voerendaal uit om hiervoor een schets of idee in te dienen.

Martconsultatie via TenderNed

We verwachten dit jaar aan de slag te gaan met een nieuw eForms-formulier, specifiek voor marktconsultaties. Met dit aankondigingsformulier wordt het uitvoeren van een marktconsultatie via TenderNed eenvoudiger.

Heden en verleden

We roepen deze marktconsultatie uit tot aankondiging van de maand. Want hoe bijzonder is dat! Een bijdrage leveren aan het behoud van een belangrijk onderdeel van de Voerendaalse Romeinse geschiedenis.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl