Houd uw aanbestedingssjablonen actueel

Nieuws | 15 mei 2024

Aanbestedende diensten kunnen voor veelvoorkomende aanbestedingen of procedures sjablonen aanmaken in TenderNed. Vorig jaar zijn de vernieuwde aankondigingsformulieren, de eForms, in gebruik genomen. Heeft u uw sjablonen al vernieuwd? Zo niet, doe dat dan alsnog. We leggen uit hoe u dat doet.

Oude sjablonen verwijderen

Gebruik bij voorkeur geen aanbestedingssjablonen op basis van de oude aankondigingsformulieren (van voor 27 september 2023). Deze verouderde sjablonen verwijdert u eenvoudig uit het overzicht ‘Mijn aanbestedingen’ met behulp van het prullenbakje. Zo houdt u uw overzicht actueel.

Sjabloon maken

  • Maak een aanbesteding aan met de gewenste kenmerken.
  • Laat deze aanbesteding in voorbereiding staan om deze vaker te kunnen gebruiken.
  • In het dashboard van de aanbesteding vindt u de knop 'Deze aanbesteding kopiëren'. Geef aan welke gegevens u wilt kopiëren.

Liever geen sjabloon maken? U kunt natuurlijk ook een eerdere aanbesteding als uitgangspunt nemen voor een nieuwe aanbesteding. Gebruik bij voorkeur een aanbesteding van na 27 september 2023.

Tijdwinst

Gebruikmaken van sjablonen bespaart u veel tijd. Naast de basiskenmerken worden de gegevens van de organisatie, opdracht, procedure en de percelen overgenomen. Ook de eisen en criteria worden gekopieerd. Doe er u voordeel mee!

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl