Voortaan eenvoudig vragen toewijzen via TenderNed

Nieuws | 1 september 2022

Vanaf nu kunnen procesleiders van een aanbestedende dienst via TenderNed volledig digitaal een vraag toewijzen. Hierbij maakt het niet uit of de ontvanger een TenderNed-account heeft of niet. 

Vragen toewijzen

Onder elke vraag staat nu de button Toewijzen. Na een klik op de button, kiest de procesleider aan wie hij de vraag toewijst:

  • interne medewerker (geregistreerd op TenderNed en gekoppeld aan uw aanbestedingsteam)
  • externe medewerker (niet geregistreerd op TenderNed en/of gekoppeld aan uw aanbestedingsteam)

Kiest hij voor externe medewerker, dan vult hij zijn e-mailadres, telefoonnummer en naam in. Deze persoon ontvangt vervolgens een e-mail met een link. Na een klik op de link, en verificatie via een TAN-code, kan hij een reactie geven op de vraag.

Reactie van externen bekijken en verwerken

Als de externe medewerker een reactie heeft gegeven, ontvangt het aanbestedingsteam hier een attendering van. Klik op Beantwoorden om de reactie van de externe medewerker te bekijken.  

Het aanbestedingsteam kan de reactie van de externe medewerker verwerken in het antwoord dat door de procesleider openbaar wordt maakt.

Na publicatie van dit antwoord is de reactie van de externe medewerker niet meer in te zien. Het gepubliceerde antwoord overschrijft namelijk de reactie van de externe medewerker.

Toegewezen vragen aan interne medewerkers

In de vraag- en antwoordmodule hebben de interne leden van het aanbestedingsteam nu het tabblad Toegewezen vragen. Onder dit tabblad vindt u de aan u toegewezen vragen. Hier kunt u ook uw reactie op deze vragen geven.

Het aanbestedingsteam kan uw reactie verwerken in het antwoord dat door de procesleider openbaar wordt maakt. Hij doet dit via het tabblad Onbeantwoorde vragen.

Met deze nieuwe functionaliteit verwezenlijken we een veel gehoorde wens van onze gebruikers.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl