Aanvullende verbeteringen marktconsultatie

Nieuws | 16 oktober 2022

TenderNed lanceerde op 28 september de vernieuwde marktconsultatie. Sinds de release van 16 oktober staan ook de eerder aangekondigde functionaliteiten live.

Aanbesteding starten na een marktconsultatie

Na het afronden van een marktconsultatie kan een aanbestedende dienst direct een aanbesteding starten. Het dashboard van de marktconsultatie is uitgebreid met de taak Aanbesteding starten. Bij het aanmaken van de aanbesteding worden enkele basisgegevens automatisch overgenomen. Er is nu ook de optie om de leden uit het marktconsultatieteam over te nemen naar het aanbestedingsteam.

Wisselen van dashboard

Een aanbesteding die wordt gestart na een marktconsultatie krijgt een nieuw TenderNed-kenmerk. Wel blijft er een relatie met de marktconsultatie, waardoor u eenvoudig vanuit het dashboard van de aanbesteding naar dat van de marktconsultatie kunt, en weer terug.

Een lokaal beheerder kan met de functionaliteit Exporteer data aanbestedingen in bulk data downloaden van meerdere aanbestedingen tegelijkertijd over een specifieke periode. De export is uitgebreid met een extra veld, zodat bij het analyseren van uw aanbestedingsdata snel de link is gelegd tussen een marktconsultatie en een daaropvolgende aanbesteding.

Betrokken ondernemers

Voor betrokken ondernemers zijn er ook verbeteringen doorgevoerd. Bent u als ondernemer betrokken geweest bij de marktconsultatie of was u misschien alleen geïnteresseerd? U krijgt automatisch bericht wanneer de aanbestedende dienst de (voor)aankondiging van de opdracht publiceert. Zo blijven de betrokken ondernemers betrokken.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl