Nieuwe UEA-tool beschikbaar via TenderNed

Nieuws | 7 februari 2024

TenderNed stelt een nieuwe tool beschikbaar voor het genereren van een Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA). Alle aanbestedende diensten, dus ook inkopers zonder TenderNed-account, kunnen gebruikmaken van deze nieuwe module.

UEA-tool voor onder en boven Europese drempelwaarde

De nieuwe UEA-tool maakt het voor aanbestedende diensten mogelijk om een UEA aan te maken voor aanbestedingen zowel onder als boven de Europese drempelwaarde. Ook speciale-sectorbedrijven kunnen de tool gebruiken. De module wordt alleen gebruikt door de aanbestedende diensten. De hieruit gegenereerde pdf wordt vervolgens door de ondernemers ingevuld.

De tool heeft de volgende voordelen:

  • De tool is direct beschikbaar zonder inloggen
  • Een TenderNed-account is niet nodig
  • De tool is gebruiksvriendelijk en voldoet aan de toegankelijkheidseisen
  • Aanbestedende diensten kunnen makkelijk en snel een UEA aanmaken

Na het invullen van alle relevante gegevens genereert de tool een pdf-bestand. De aanbestedende dienst voegt de pdf vervolgens toe aan de aanbestedingsstukken. De UEA-tool is alleen in het Nederlands beschikbaar. De tool geldt als vervanging van de interactieve pdf UEA van PIANOo, die uitgefaseerd zal worden. PIANOo en TenderNed informeren u hierover zodra er meer bekend is.

Geïntegreerde UEA-wizard in TenderNed

Verloopt uw aanbesteding volledig via TenderNed? Dan gebruikt u de geïntegreerde UEA-wizard. Deze wizard is geschikt voor aanbestedingen boven én onder de drempelwaarde.

De voordelen van de geïntegreerde wizard zijn:

  • Veel gegevens van de aanbesteding worden automatisch overgenomen in het UEA. Dit geldt voor de aanbestedende dienst maar ook voor de ondernemer.
  • De gegenereerde UEA wordt automatisch toegevoegd aan de map met aanbestedingsdocumenten

Tussentijds opslaan niet mogelijk in nieuwe tool

Omdat er in de nieuwe tool geen gegevens opgeslagen worden is het niet mogelijk het UEA tussentijds op te slaan en later aan te passen. 

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl