UEA sneller in te vullen: zo werkt het

Nieuws | 9 juli 2024

TenderNed heeft vorig jaar enkele wijzigingen doorgevoerd aan het Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA). Het doel daarvan is dat ondernemers het document sneller kunnen invullen, maar we merken dat er bij enkele ondernemers onduidelijkheid bestaat over het beantwoorden van de vragen. Daarom geven we een toelichting.

Slechts één druk op de knop

Voorheen was de UEA-module bijna een 1-op-1 kopie van de EPSD-tool die door de Europese Commissie werd aangeboden. De servicedesk ontving destijds veel signalen van ondernemers. Die gaven aan het verwarrend te vinden dat een vraag de ene keer met ‘ja’ en de andere keer met ‘nee’ beantwoord moet worden om aan te geven aan een eis te voldoen

Om ondernemingen tijd te besparen, hebben we het UEA zo gebouwd dat een ondernemer met één muisklik per deel kan aangeven aan alle eisen te voldoen. In de meeste gevallen voldoen ondernemingen namelijk aan alle eisen. Voldoet een onderneming niet aan alle eisen, dan moeten de eisen nog wel stuk voor stuk worden beantwoord. De vernieuwde UEA gaat dus standaard uit van het goede.

Minder pagina’s

Na livegang van de nieuwe wizard ontvangen we signalen dat het aantal pagina’s van de te genereren pdf fors was. Op basis van deze signalen hebben we het aantal pagina’s teruggebracht. Door de vele verplichte invulvelden was het lastig om meer pagina’s te schrappen. Toch gaan we in de loop van volgend jaar opnieuw onderzoeken of we het aantal pagina’s verder kunnen verminderen. En het invullen van het UEA weer iets prettiger en sneller te maken.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl