Veiliger inloggen met eHerkenning door twee-factor-authenticatie

Nieuws | 20 december 2023

Ondernemers loggen op TenderNed in met eHerkenning met minimaal veiligheidsniveau 2 (EH2). EH2 wordt aangevuld met twee-factor-authenticatie. Maakt u gebruik van EH2, dan moet u uw inlogmiddel binnenkort voorzien van twee-factor-authenticatie. Uw leverancier helpt u hierbij. Nieuwe gebruikers adviseren wij om direct te kiezen voor eHerkenning met twee-factor-authenticatie: EH2+, EH3 of EH4.

Twee-factor-authenticatie maakt inloggen nog veiliger

EH2 wordt aangevuld met twee-factor-authenticatie. Dit is een advies vanuit het Nationaal Cyber Security Centrum, onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Hiermee wordt inloggen met een EH2-inlogmiddel extra veilig en betrouwbaar, zodat ondernemers zorgeloos online zaken kunnen doen met (overheids)dienstverleners.

Twee-factor-authenticatie: nieuwe standaardeis

Twee-factor-authenticatie is een extra beveiligingslaag tijdens het inlogproces. Een tweede factor houdt in dat u na het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord een extra code invoert, die u bijvoorbeeld ontvangt per SMS. Deze tweede factor biedt extra veiligheid omdat u het digitale slot niet met één, maar met twee ‘sleutels’ opent.

Lees meer informatie over eHerkenning en de upgrade van EH2 naar EH2+ op eherkenning.nl.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl