Meer dan 120.000 geregistreerde gebruikers op TenderNed

Nieuws | 8 mei 2024

Het aantal geregistreerde gebruikers van TenderNed is de grens van 120.000 gepasseerd. De applicatie is ruim 10 jaar in gebruik en het aantal nieuwe registraties neemt jaarlijks nog steeds toe. In deze analyse bekijken we onder andere de gebruikersgroepen en hoe vaak zij inloggen.

3 groepen gebruikers

TenderNed kent 3 gebruikersgroepen met een account:

  • Aanbestedende diensten: In totaal zijn er 15.500 gebruikers gekoppeld aan een aanbestedende dienst. Zij zetten opdrachten uit namens hun organisatie.
  • Ondernemingen: 66.000 gebruikers zijn gekoppeld aan een onderneming. Deze gebruikers schrijven namens een onderneming in op opdrachten.
  • Interesseprofiel-account: Deze groep wil op de hoogte blijven van gepubliceerde aanbestedingen en bestaat uit 40.000 gebruikers.

Op dit moment zijn er in totaal 2.500 aanbestedende diensten geregistreerd op TenderNed en 66.500 ondernemingen. Hiervan zijn 3.780 (ongeveer 5%) ondernemingen gevestigd in het buitenland.

Maandag is de drukste dag

Gebruikers loggen het vaakst op maandagen in op TenderNed. Op doordeweekse dagen doen zij dit voornamelijk tussen 8.00 en 12.00 uur. Dat de bezoekersaantallen het hoogst zijn op maandagen zagen we ook terug in een eerdere analyse. Daaruit kwam naar voren dat aankondigingen het best bekeken worden op de maandag, gevolgd door de donderdag.  

Interesseprofielen

Een kwart van de gebruikers, ruim 33.000, heeft een interesseprofiel ingesteld. Zij ontvangen een notificatie per mail nadat een aankondiging is gepubliceerd die voldoet aan hun zoekprofiel. Gebruikers kunnen instellen om de notificatie direct of eenmaal per dag te ontvangen. Ongeveer 35% van de ondernemingen heeft minimaal 1 gebruiker die een interesseprofiel heeft ingesteld. 50% van de aanbestedende diensten heeft minimaal 1 gebruiker met een interesseprofiel.  

Top 5 trefwoorden

Dit zijn de trefwoorden die het meest gebruikt worden in een interesseprofiel:

  1. WMO
  2. Communicatie
  3. ICT
  4. Onderhoud
  5. Management

Interesseprofiel instellen

Heeft u nog geen interesseprofiel ingesteld? En wilt u attenderingen ontvangen van nieuwe of gewijzigde aanbestedingen die voldoen aan uw zoekopdracht? Maak dan een interesseprofiel aan.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl