TenderNed is hét online marktplein voor aanbestedingen van de Nederlandse overheid.

U vindt hier alle opdrachten van de overheid op één plek. TenderNed scheelt u veel tijd bij het inschrijven: u hoeft uw bedrijfsgegevens maar één keer in te voeren en u kunt ze steeds opnieuw gebruiken.

Alle aankondigingen

Nieuws

E-facturatie tijdelijk ‘verplicht’ in nieuwe aankondigingsformulieren

Aanbesteden verloopt in TenderNed vanaf 27 september om 19.00 uur via de nieuwe aankondigingsformulieren (eForms). Hierin is e-facturatie verplicht gesteld door de Europese Commissie. Lidstaat Nederland heeft de Commissie verzocht de verplichtstelling op te heffen. Hieraan wordt binnenkort gehoor gegeven.

26 september 2023

Nieuwe aankondigingsformulieren live op 27 september

Bijna 4 jaar werkten we aan de nieuwe aankondigingsformulieren (eForms) in TenderNed. Dit deden we in samenwerking met de Europese Commissie, directie Mededinging en Consumenten, expertisecentrum PIANOo en meerdere stakeholders. De door de Europese Commissie verplicht gestelde eForms moeten uiterlijk op 25 oktober 2023 geïmplementeerd zijn. TenderNed rondt de monsterklus een maand voor de deadline af. Op 27 september 2023 om 19.00 uur zijn de nieuwe eForms in TenderNed een feit!

20 september 2023

Langere inschrijftermijn bij 77% van aanbestedingen

Ondernemers vinden dat ze soms te weinig tijd krijgen om een goede inschrijving te doen. Het gevolg: overwerken, een minder goede offerte uitbrengen of afzien van deelname. We duiken in onze data om na te gaan in hoeverre de termijnen ruimer zijn dan het vereiste. Wat blijkt, bij het overgrote deel is dat het geval.

28 augustus 2023
Alle nieuwsberichten

Maak kennis met het analyseteam

*Muziek speelt*

Beeldtekst: TenderNed Analyseteam.

Duuk Calor:
Dag, ik ben Duuk Calor, data-analist bij TenderNed. TenderNed is de centrale plek voor aanbesteden. Alle aankondigingen en gunningen van de Nederlandse overheid worden hier gepubliceerd. Dit levert een schat aan data op. Het analyseteam van TenderNed verwerkt deze data en haalt hier waardevolle informatie uit waarmee Nederland beter en bewuster kan aanbesteden.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
We hebben een analyse-omgeving ingericht, zodat we verplichte statistische informatie gemakkelijk kunnen leveren aan de Europese Commissie. Door de analyse-omgeving kunnen we vragen nu ook snel en efficiënt beantwoorden en rapportages maken. Deze gebruiken we om de TenderNed-applicatie verder te verbeteren.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
We gaan ook meer analyses en inzichten publiceren op onze website, zodat de hele aanbestedingsmarkt voordeel kan halen uit onze data.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
Daarnaast willen we inkopers en ondernemers stimuleren om de aanbestedingsdata uit TenderNed beter te benutten, de brondata meer en eenvoudiger toegankelijk te maken. Beter en bewuster aanbesteden, dat is ons doel.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
Wilt u ook beter aanbesteden? Wij denken graag met u mee. We kunnen u bijvoorbeeld helpen met het inzichtelijk maken van uw eigen TenderNed-data. Of op verzoek nationale trends en ontwikkelingen in kaart brengen. Er zijn volop mogelijkheden. Kom met ons in contact. Mail ons op analyse@tenderned.nl.

*Muziek eindigt*

Beeldtekst: TenderNed.
Beter aanbesteden?
Mail naar analyse@tenderned.nl.

Nieuwe aankondigingsformulieren: alle wijzigingen op een rij

Het aankondigen van opdrachten verandert op 27 september om 19.00 uur. TenderNed gaat dan over op de nieuwe aankondigingsformulieren (eForms). De invoering van de eForms gaat gepaard met verschillende wijzigingen. Vrijwel alle wijzigingen hebben betrekking op aanbestedende diensten. Zij moeten soms andere of meer informatie invoeren in TenderNed. Voor ondernemers verbetert de informatie over nieuwe aanbestedingen, maar de impact van de wijzigingen is voor hen beperkt.

Alle wijzigingen

2.455Aanbestedende diensten
62.093Ondernemingen
1.907Lopende aanbestedingen
56%Diensten
21%Leveringen
23%Werken
Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl