Prijsplafond instellen? Dat kan in TenderNed vanaf 7 mei 2025 om 19.00 uur
Na de release van 7 mei 2025 is het voor aanbestedend diensten mogelijk om in een aanbesteding per perceel een prijsplafond in te stellen.
Nederland koopt jaarlijks voor ongeveer €116 miljard in. Via overheidsopdrachten, maar ook met opdrachten van speciale sectorbedrijven. Veel van deze opdrachten leveren resultaten op die voor ons allemaal belangrijk zijn, zoals wegen, openbaar vervoer en gezondheidszorg. Een overzicht van de opdrachten vindt u op TenderNed. Heeft een aanbestedende dienst een nieuwe opdracht, dan wordt deze hier aangekondigd. Geïnteresseerde bedrijven dienen een voorstel in en de partij met het beste voorstel mag de opdracht uitvoeren.
Na de release van 7 mei 2025 is het voor aanbestedend diensten mogelijk om in een aanbesteding per perceel een prijsplafond in te stellen.
In de zomer van 2024 nodigde TenderNed 2.500 lokaal beheerders namens Significant uit om een vragenlijst in te vullen. De vragenlijst ging over de barrières die Nederlandse ondernemingen ondervinden bij het inschrijven op aanbestedingen in binnen- en buitenland. We delen de uitkomsten op hoofdlijnen.
Heeft u een zoekopdracht ingesteld via een interesseprofiel? Zorg er dan voor dat u bij Publicatie in ieder geval Rectificaties selecteert. Zo verkleint u de kans dat u een belangrijke aankondiging mist. Dit geldt ook als u een zoekopdracht uitvoert op het aankondigingenplatform.
*Muziek speelt*
Beeldtekst: TenderNed Analyseteam.
Duuk Calor:
Dag, ik ben Duuk Calor, data-analist bij TenderNed. TenderNed is de centrale plek voor aanbesteden. Alle aankondigingen en gunningen van de Nederlandse overheid worden hier gepubliceerd. Dit levert een schat aan data op. Het analyseteam van TenderNed verwerkt deze data en haalt hier waardevolle informatie uit waarmee Nederland beter en bewuster kan aanbesteden.
*Muziek speelt*
Duuk Calor:
We hebben een analyse-omgeving ingericht, zodat we verplichte statistische informatie gemakkelijk kunnen leveren aan de Europese Commissie. Door de analyse-omgeving kunnen we vragen nu ook snel en efficiënt beantwoorden en rapportages maken. Deze gebruiken we om de TenderNed-applicatie verder te verbeteren.
*Muziek speelt*
Duuk Calor:
We gaan ook meer analyses en inzichten publiceren op onze website, zodat de hele aanbestedingsmarkt voordeel kan halen uit onze data.
*Muziek speelt*
Duuk Calor:
Daarnaast willen we inkopers en ondernemers stimuleren om de aanbestedingsdata uit TenderNed beter te benutten, de brondata meer en eenvoudiger toegankelijk te maken. Beter en bewuster aanbesteden, dat is ons doel.
*Muziek speelt*
Duuk Calor:
Wilt u ook beter aanbesteden? Wij denken graag met u mee. We kunnen u bijvoorbeeld helpen met het inzichtelijk maken van uw eigen TenderNed-data. Of op verzoek nationale trends en ontwikkelingen in kaart brengen. Er zijn volop mogelijkheden. Kom met ons in contact. Mail ons op analyse@tenderned.nl.
*Muziek eindigt*
Beeldtekst: TenderNed.
Beter aanbesteden?
Mail naar analyse@tenderned.nl.
Het analyseteam van TenderNed analyseert de gegevens uit het aankondigingenplatform en brengt in kaart wat de belangrijkste aanbestedingstrends zijn. Volg tenderned.nl/analyse en kom bijvoorbeeld te weten naar welke CPV-codes de meeste vraag is of hoeveel ondernemingen gemiddeld inschrijven op aanbestedingen.