Opdrachten voor sociale ondernemingen beter vindbaar maken

Nieuws | 3 maart 2020

Naar aanleiding van vragen in de Tweede Kamer geeft PIANOo aanbevelingen hoe voorbehouden opdrachten beter vindbaar kunnen worden gemaakt. En hoe ondernemers ze vervolgens beter kunnen vinden.

Overheden kunnen opdrachten voorbehouden aan SW-voorzieningen of sociale ondernemingen. Deze organisaties zetten mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in. In de praktijk blijkt dat voorbehouden opdrachten niet altijd goed herkenbaar zijn op TenderNed. Door een aantal trefwoorden in de korte omschrijving van de opdracht te gebruiken, maken aanbestedende diensten de voorbehouden opdrachten beter vindbaar.

Voorbehouden opdrachten vindbaar maken

Publiceert u als aanbestedende dienst een voorbehouden opdracht? Gebruik dan (een van) de volgende termen in de korte omschrijving van de opdracht: voorbehouden opdracht, 2.82, of sociale werkplaats. Dit geldt zowel voor aanbestedingen die u publiceert op TenderNed als op een privaat platform. Geïnteresseerde sociale werkvoorzieningen en sociale ondernemingen kunnen de opdracht dan eenvoudiger vinden. Dit is aanvullend op de optie om onder de procedure aan te geven dat het een voorbehouden opdracht betreft.

Voorbehouden opdrachten vinden

Zoekt u naar voorbehouden opdrachten? Geef dan bij uw zoekopdracht (een van) de volgende zoektermen op: "voorbehouden opdracht", "2.82" of "sociale werkplaats". Vergeet niet de dubbele aanhalingstekens te gebruiken. Hierdoor zoekt TenderNed naar aanbestedingen met exact die woordcombinatie.

Vragen Tweede Kamer

Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat beantwoordde vragen van Kamerlid Bruins (ChristenUnie) over de vindbaarheid van zogenoemde voorbehouden opdrachten. Naar aanleiding hiervan breidt PIANOo de informatie op pianoo.nl en tenderned.nl hierover uit.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl