10 jaar TenderNed

Nieuws | 9 november 2021

Vandaag vieren we ons 10-jarig bestaan. We begonnen klein, maar zijn inmiddels een van de grootste applicaties van het Rijk. 

En: sinds oktober 2021 is onze verbouwing klaar, de hele applicatie is nu vernieuwd. Een mooi moment om terug te blikken en om enkele van onze makers aan het woord te laten.

Maak kennis met onze makers

Te vaak blijven de makers van digitale diensten anoniem en onzichtbaar, terwijl zij ervoor zorgen dat we kunnen doen, wat we willen en moeten doen. Liedewij, Bert, Bob, Dick, Marc en Ray vertellen over hun werk bij TenderNed, wat ze doen en wat hun werk bijzonder maakt.

Lees het interview

10 jaar TenderNed in 15 sleutelmomenten

De naam TenderNed bestaat al sinds 2004, maar werd in eerste instantie alleen door ProRail en Rijkswaterstaat gebruikt. De applicatie werd vanaf 2008 doorontwikkeld en kwam in 2011 beschikbaar als hét aanbestedingssysteem van de Nederlandse overheid.

Bekijk onze geschiedenis

'TenderNed is volwassen'

Wim Leenaarts, Teammanager en Chief Product Owner TenderNed

'De eerste jaren was het vooral alle hens aan dek en voorkomen dat de boel niet omvalt. Hoe anders is dat nu, tien jaar nadat TenderNed officieel live ging. Er staat een robuust, veilig en stabiel softwaresysteem dat doet wat het moet doen, en dat volledig gerenoveerd en gemoderniseerd is. Ik ben er trots op dat we dit voor elkaar hebben gekregen terwijl de winkel open was en zonder noemenswaardige overlast voor de eindgebruikers.

'Door in 2014 resoluut in te grijpen en de bestaande organisatieprocessen aan te passen naar de principes van het agile manifesto, hebben we een wendbare organisatie en applicatie gecreëerd en zijn we klaar voor de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat we ons niet alleen meer als IT-leverancier hoeven te gedragen, maar dat we als strategisch partner in de inkoopketen kunnen gaan acteren.’

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl