In 6 stappen digitaal aanbesteden

Nadat u zich als gebruiker heeft geregistreerd en gekoppeld bent aan een aanbestedende dienst, kunt u aankondigingen publiceren en vervolgens inschrijvingen digitaal ontvangen en beoordelen. Volledig digitaal aanbesteden doet u als volgt:

STAP 1 Publiceren van de aankondiging op TenderNed

Een digitale aanbesteding via TenderNed begint met de publicatie van de aanbesteding op TenderNed. U maakt een aanbesteding aan in TenderNed. Hierbij geeft u aan dat ondernemingen via TenderNed op uw aanbesteding kunnen inschrijven.

Meer over publiceren op TenderNed 
 

STAP 2 Vragen en antwoorden over de aanbesteding

Een onderneming die in uw aanbesteding geïnteresseerd is, kan de aanbesteding volgen. De geïnteresseerde krijgt dan de beschikking over een dashboard. Naast het controleren van haar organisatiegegevens en het beantwoorden van de gehanteerde eisen en criteria, kan de onderneming ook vragen stellen via TenderNed. U beantwoordt de vragen in beginsel openbaar, om gelijke informatieverstrekking te garanderen. Beantwoorden kan bovendien direct, waardoor geïnteresseerden snel geïnformeerd zijn.

STAP 3 Aanmelden en/of inschrijven

Als de onderneming alle eisen en criteria heeft beantwoord, kan zij zich aanmelden of inschrijven door haar aanmelding of offerte in de digitale kluis te plaatsen. Zij moet daartoe haar bestanden uploaden en verzenden. De onderneming heeft tot de sluitingstermijn van de aanbesteding de gelegenheid de ingediende aanmelding/inschrijving in te trekken en opnieuw in te dienen.

STAP 4 Openen van de kluis

Als de sluitingstermijn van de aanmelding of inschrijving op aanbesteding is verlopen, kunt u de digitale kluis openen. Dit gebeurt volgens het wettelijk voorgeschreven vier-ogen-principe. Dat betekent dat u de kluis alleen kunt openen samen met een daartoe geautoriseerde collega, die ook is ingelogd op TenderNed.

STAP 5 Beoordelen van de aanmeldingen/inschrijvingen

Na het openen van de kluis kan het aanbestedings- en beoordelingsteam de aanmeldingen/inschrijvingen beoordelen. Dit kan in TenderNed, maar hoeft niet. In het geval van een aanbesteding op BPKV (Beste Prijs Kwaliteit Verhouding) heeft u de mogelijkheid om eerst alleen de kwalitatieve criteria voor het beoordelingsteam open te stellen voor beoordeling. De prijzen van de inschrijvingen blijven dan gesloten totdat de kwalitatieve criteria zijn beoordeeld. Alleen een geautoriseerde collega kan de prijzen van de inschrijvingen ontsluiten.

STAP 6 Selectie- of gunningsbeslissing versturen

Na de beoordeling informeert u de gegadigden/inschrijvers met een bericht in TenderNed over mededeling van selectie of van gunning toesturen. Na het verlopen van de Alcatel- of opschortingstermijn, verstuurt u het definitieve gunningsbericht. De laatste taak die u als aanbestedende dienst uitvoert is het openbaar publiceren van de gunning op TenderNed.

Na de afronding van de aanbesteding (of in geval van een vroegtijdige beëindiging) kunt u het complete dossier exporteren, zodat u het kunt archiveren.

Helpfunctie

De helpfunctie in de applicatie (Menu rechtsboven als u bent ingelogd) biedt u meer informatie over het beheren van uw organisatiegegevens en het aanmaken van een aanbesteding.

Naar boven