Berichten sturen en ontvangen in TenderNed als aanbestedende dienst

TenderNed heeft een eigen systeem waarmee u berichten kunt ontvangen en versturen. Het voordeel hiervan is dat alle berichten rond aanbestedingen onderdeel van uw dossier zijn en blijven. U kunt zelf berichten sturen naar gebruikers en organisaties, en u ontvangt deze ook. Daarnaast krijgt u systeemberichten en attenderingen rondom aanbestedingen, als u dat wilt.

Twee berichtenboxen

  • U ontvangt alle berichten via de algemene berichtenbox, deze vindt u boven in het menu. Dit zijn bijvoorbeeld systeemmeldingen, uitnodigingen, of updates en attenderingen bij aanbestedingen.
  • Berichtenbox bij de aanbesteding. Dit zijn alle berichten die bij een specifieke aanbestedingen horen. Hier kunt u ook berichten sturen naar, en ontvangen van ondernemers. Deze aanbestedingsberichten vindt u op het dashboard van een aanbesteding.

Algemene berichtenbox 

Klik op Berichten bovenin uw scherm. Hier vindt u alle berichten die u of uw organisatie ontvangen en verstuurd heeft. Dit kunnen zijn:

  • persoonlijke berichten
  • systeemmeldingen van TenderNed
  • berichten rond aanbestedingen waar u bij betrokken bent
  • berichten van de organisatie waarvoor u voor verantwoordelijk bent, als u de lokaal beheerder bent

U kunt in de algemene berichtenbox alleen berichten lezen. U kunt hier geen nieuwe berichten versturen. Soms kunt u een bericht wel beantwoorden, bijvoorbeeld als een andere aanbestedende dienst u een uitnodiging stuurt om deel te nemen aan een aanbesteding.

Berichten gemarkeerd als gelezen

Als één persoon uit een aanbestedingsteam een bericht in het postvak van een aanbesteding bekijkt, dan wordt dat bericht daarna als gelezen gemarkeerd voor alle teamleden.

Berichten bij een aanbesteding

De berichten in een aanbesteding vindt u via het dashboard van die aanbesteding.

  • Ga via Mijn aanbestedingen naar een dashboard van een aanbesteding.
  • Klik op Berichten
  • U ziet nu de ontvangen berichten. Onder het tabblad Verzonden berichten vindt u alle berichten die door uw team verstuurd zijn. Een nieuw bericht verstuurd u door te klikken op Nieuw.

Dit is uw communicatie rondom deze aanbesteding. Hier kunt u een bericht sturen bij deze aanbesteding.

Berichten exporteren

U kunt de berichten in de verschillende berichtenboxen ook exporteren als CSV. Dit bestand kunt u vervolgens opslaan en openen met Excel.

Berichten laten doorsturen

U kunt uw berichten direct door laten sturen naar uw e-mail. Ga hiervoor naar Instellingen, Persoonlijk instellingen en dan Notificaties. En pas uw voorkeuren aan. U kunt de verschillende soorten berichten dagelijks ontvangen, of direct als ze zijn binnengekomen.
 

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl