TenderNed gebruiken als aanbestedende dienst

TenderNed is het aanbestedingssysteem van de Nederlandse overheid. Via TenderNed kunnen uw aanbestedingen volledig digitaal verlopen.

U publiceert aankondigingen van uw opdrachten, rectificaties en gunningen via TenderNed. En ondernemingen zetten hun bedrijfsgegevens in TenderNed en dienen er hun offertes in. Ook onderhandse aanbestedingen en marktconsultaties kunt u via TenderNed doen.

Aankondigingen verplicht publiceren op TenderNed

Aanbestedende diensten moet hun nationale en Europese aankondigingen verplicht publiceren op TenderNed. Het publiceren gaat direct als TenderNed gebruikt wordt als aanbestedingssysteem, maar het kan ook indirect via een ander aanbestedingssysteem. In beide gevallen is het noodzakelijk dat uw aanbestedende dienst in TenderNed staat geregistreerd.

De meeste aanbestedende diensten zijn al geregistreerd in TenderNed, en kunnen TenderNed direct gebruiken. Staat uw organisatie al geregistreerd dan kunt u de eerste stap overslaan.

STAP 1 Registreer uw aanbestedende dienst in TenderNed

Om TenderNed te kunnen gebruiken moet uw organisatie geregistreerd zijn in TenderNed. Alleen aanbestedende diensten die nog niet in TenderNed staan, moeten zich nog registreren.

STAP 2 Nodig gebruikers uit en richt uw organisatie in

Iedereen die met TenderNed gaat werken moet een gebruikersaccount hebben. Degene met de autorisatierol Lokaal beheerder kan collega’s uitnodigen. Hij kan ook de organisatie verder inrichten, bijvoorbeeld de bibliotheek met eisen en de contactpunten.

STAP 3 Doorloop het aanbestedingsproces in TenderNed

U kunt TenderNed nu gebruiken voor uw aanbestedingen. De applicatie leidt u langs alle stappen. Bekijk de uitgebreide handleiding Aanbestedingproces doorlopen.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl