Tips voor inschrijven en aanmelden

Wanneer u gaat meedoen aan een aanbesteding in TenderNed, dan helpt de applicatie u zoveel mogelijk. U kunt alle stappen zetten in TenderNed. Hieronder vindt u een aantal tips die u helpen bij inschrijven en aanmelden via TenderNed. De belangrijkste tip: begin op tijd.

Tips

Bereid u goed voor

Het beantwoorden van alle eisen en criteria kan een tijdrovende klus zijn. Zoals ieder offertetraject gaat het erom dat er een goede match is tussen wat de klant vraagt en wat u kunt bieden. Het is goed om een aantal zaken vooraf te regelen, zodat u zich tijdens het klaarmaken van uw aanmelding of inschrijving zoveel mogelijk op de inhoud kunt concentreren.

Registreer uw bedrijf vooraf

Wacht niet tot uw droomklus voorbijkomt. U kunt uw bedrijf al eerder registreren. Dit doet u met eHerkenning, heeft u nog geen eHerkenning dan moet u dat eerst aanschaffen. Hou er rekening mee dat dit enkele dagen kan duren.

Meer informatie: Registreren en eHerkenning

Maak uw organisatieaccount volledig en houd dat zo

Heeft u uw bedrijf geregistreerd dan kunt u in TenderNed uw organisatieaccount verder inrichten.

  • Vul alle gegevens van uw bedrijf in, zoals eventuele vestigingen en uw werkterrein
  • Nodig uw collega’s uit om ook een account te maken, dat doen zij met een eigen eHerkenningsmiddel van uw bedrijf
  • Zorg dat er altijd een actueel mobiel nummer bij de lokaal beheerder staat, als u dit niet zelf bent. Dit heeft hij nodig om een TAN-code te ontvangen, wanneer hij een inschrijving verstuurt.

Zorg voor meer lokaal beheerders

Ook bij ziekte of vakantie van een collega wilt u uw inschrijving op tijd kunnen versturen. Daarom adviseren wij om minimaal twee mensen de autorisatierol Lokaal beheerder te geven. Meer kan ook. Bekijk wat werkt in uw geval. Hoe groot is uw bedrijf en hoe vaak doet u mee aan aanbestedingen in TenderNed?

Begin op tijd met uw aanmelding of inschrijving

Verdiep u in alle opties van TenderNed, zodat u niet voor verrassingen staat wanneer de deadline voor het versturen van uw inschrijving nadert. Zorg ook dat u voldoende tijd heeft om alle eisen en criteria te beantwoorden, en om vragen te stellen en iets te doen met de antwoorden.

Verstuur uw aanmelding of inschrijving

Dit lijkt een open deur, maar het komt voor dat een ondernemer alles heeft klaar staan, maar de offerte toch niet verstuurt. Door drukte, of een andere offerte die de aandacht opeist. Volg het stappenplan in TenderNed. Klopt alles en wilt u niets meer wijzigen? Verstuur dan ook uw aanmelding of inschrijving.

Upload losse documenten onder ‘Overige documenten’

Soms zet een aanbestedende dienst de eisen of criteria in losse aanbestedingsdocumenten. In dat geval moet u uw antwoorden ook in een los document zetten en vervolgens toevoegen onder Overige Documenten. Dat kunt u ook doen met documenten die niet specifiek horen bij een eis of criterium.

Ga uit van het offerteverzoek. Snapt u iets niet? Stel dan een vraag.

Vooral bij onderhandse aanbestedingen hoor je nog wel eens: ‘Bij die andere aanbesteding werd het wel zo geaccepteerd’.

Aanbestedende diensten kunnen echter niet weten hoe iets bij een andere aanbesteding ging. Ga daarom altijd uit van wat in een specifiek offerteverzoek wordt gevraagd. En kom daaraan zo goed mogelijk tegemoet. Als u iets niet snapt, stel dan een vraag via de applicatie. De aanbestedende dienst is vaak alleen maar blij als u vragen stelt. Dat geeft hen een kans dingen duidelijker te maken. Hierdoor kunt u beter voldoen aan de vraag en krijgen aanbestedende diensten betere aanbiedingen.

Dit is een tip van Mat Jacobs, Senior inkoopadviseur - Inkoopcentrum Zuid

Storing als u wilt inschrijven? Kom in actie.

Is er een storing bij uw mobiele provider, eHerkenningsleverancier of bij TenderNed precies op het moment dat u wilt inschrijven en de deadline nadert? Stuur dan – voor de deadline van inschrijven – een bericht naar de aanbestedende dienst via e-mail of via een ander kanaal.

Hiermee zorgt u voor ‘bewijs’ dat u op tijd was met (uw poging tot) inschrijven, en vergroot u de kans dat de aanbestedende u alsnog toe zal laten tot het vervolg van de procedure.

Dit is een tip van de inkoopadviseur van de gemeente Delft

Sommige van deze tips verschenen eerder in onze nieuwsbrieven.

Tips delen? Heeft u een tip voor andere ondernemingen, of voor aanbestedende diensten? Deel deze via de LinkedIn-groep van TenderNed.

Naar boven