Uzelf als gebruiker registreren bij een bestaand bedrijf in TenderNed

Heeft uw bedrijf al een account in TenderNed, en wilt u namens dat bedrijf kunnen handelen? Dan heeft u een persoonlijk eHerkenningsmiddel nodig van uw bedrijf. Daarmee kunt u inloggen en uw gebruikersaccount aanmaken. Daarna kunt u namens uw bedrijf handelen in TenderNed. Wat u kunt en mag doen is afhankelijk van uw autorisatierol.

Aanbestedende diensten kunnen alleen inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord van TenderNed. En niet met een eHerkenningsmiddel.

Stappenplan persoonlijk gebruikersaccount aanmaken met eHerkenning

STAP 1 Regel een eHerkenningsmiddel voor uzelf

Heeft u al een eHerkenningsmiddel van uw bedrijf, dan kunt u dit gebruiken om uw gebruikersaccount aan te maken in TenderNed. Heeft u nog geen eHerkenningsmiddel? Dan moet u er eerst een aanschaffen bij een van de leveranciers. Voor TenderNed heeft u minimaal eHerkenning veiligheidsniveau 2 nodig. Overleg met uw collega’s hoe uw bedrijf eHerkenning heeft geregeld.

STAP 2 Registreer uzelf

  • Klik op Inloggen / Registreren bovenaan de pagina
  • Ga naar de tab Ondernemers
  • Kies voor Registreren (met eHerkenning)
  • Kies uw leverancier en log daarna in met eHerkenning
  • U gaat automatisch weer terug naar TenderNed
  • Klik daar op Registreer een nieuw account in TenderNed

STAP 3 Vul uw contactgegevens in

  • Vul op het volgende scherm uw contactgegevens in
  • Uw mobiele telefoonnummer kunt u later nodig hebben om transacties goed te keuren. Daarom moet u het nummer nu verifiëren. U ontvangt daarvoor een TAN-code op uw telefoon, u moet deze op het scherm invullen. 

STAP 4 Controleer uw persoonlijke gegevens en accepteer de gebruiksvoorwaarden

Lees de gebruiksvoorwaarden via de link De gebruiksvoorwaarden. Gaat u hiermee akkoord? Zet dan het schuifje naar rechts bij Ik ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden. Klik vervolgens op Registreer.

STAP 5 Uw account is actief

Uw account is nu actief. Inloggen op TenderNed doet u telkens met de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw eHerkenningsmiddel.

U heeft nu de autorisatierol Procesleider bij uw bedrijf

Met deze rol kunt u nieuwe aanbestedingen toevoegen. U heeft geen toegang tot al lopende aanbestedingen. De lokaal beheerder van uw organisatie heeft alle rechten. Hij kan u ook een andere autorisatierol geven met meer/minder bevoegdheden.

STAP 6 Verken de mogelijkheden van TenderNed

In de TenderNed applicatie zit alles wat uw bedrijf nodig heeft om te reageren op aanbestedingen. Verken alle mogelijkheden zodat u dit niet hoeft uit te zoeken als u inschrijft op een aanbesteding.

STAP 7 Zoek naar aanbestedingen en doe mee

U kunt in de aankondigingenlijst alles zien dat op TenderNed verschijnt. U kunt een interesseprofiel aanmaken via uw Persoonlijke Instellingen. Dat is een zoekopdracht die u bewaart. Als er nieuwe of gewijzigde aanbestedingen worden gepubliceerd die passen binnen uw zoekopdracht, dan kunt u daar bericht van krijgen. Ziet u een interessante opdracht dan kunt u uw bedrijf aanmelden of inschrijven.

STAP 8 Blijf op de hoogte via de TenderNed nieuwsbrief

Iedere twee maanden sturen we een nieuwsbrief met tips, instructies, en wijzigingen in de app. Nuttige informatie voor alle gebruikers van TenderNed. Meld u aan en blijf op de hoogte.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl