Stappenplan onderneming registreren op TenderNed

Als u wilt reageren op aanbestedingen en u wilt u ook kunnen aanmelden en inschrijven, dan moet u uw bedrijf registreren op TenderNed. Hiervoor heeft u een eHerkenningsmiddel nodig. Met een eHerkenningsmiddel kunt u inloggen, uw bedrijf wordt dan automatisch geregistreerd. Daarna kunt u uw organisatiegegevens aanvullen en gebruikers uitnodigen.

Aanbestedende diensten kunnen alleen inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord van TenderNed, en niet met een eHerkenningsmiddel.

Stappenplan nieuw bedrijfsaccount aanmaken met eHerkenning

STAP 1 Regel een eHerkenningsmiddel voor uzelf en uw bedrijf

Heeft u al een eHerkenningsmiddel, dan kunt u dit gebruiken om uw bedrijf te registreren op TenderNed. Als u dat doet, dan maakt u direct ook uw persoonlijk gebruikersaccount aan. Heeft u nog geen eHerkenningsmiddel? Dan moet u er eerst een aanschaffen bij een van de leveranciers.

Voor TenderNed heeft u minimaal eHerkenning veiligheidsniveau 2 nodig. Met eH2+, eH3 en eH4 kunt u ook inloggen op TenderNed. Houd er rekening mee dat aanvragen enkele dagen kan duren, en dat u ervoor moet betalen.

STAP 2 Registreer uzelf en uw bedrijf

 • Klik op Inloggen / Registreren bovenaan de pagina
 • Ga naar de tab Ondernemers
 • Kies voor Registreren (met eHerkenning)
 • Kies uw leverancier en log daarna in met eHerkenning
 • U gaat automatisch weer terug naar TenderNed
 • Klik daar op Registreer een nieuw account in TenderNed

STAP 3 Vul uw contactgegevens in

 • Vul op het volgende scherm een gebruikersnaam en uw contactgegevens in
 • Uw mobiele telefoonnummer heeft u later nodig om transacties goed te keuren. Daarom moet u het nummer nu verifiëren. U ontvangt daarvoor een TAN-code op uw telefoon, u moet deze op het scherm invullen. 

STAP 4 Controleer uw persoonlijke gegevens en accepteer de gebruiksvoorwaarden

Lees de gebruiksvoorwaarden via de link De gebruiksvoorwaarden. Gaat u hiermee akkoord? Zet dan het schuifje naar rechts bij Ik ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden. Klik vervolgens op Registreer.

STAP 5 Uw bedrijfsaccount is actief

Uw bedrijf is nu geregistreerd, uw account is actief. Inloggen op TenderNed doet u telkens met de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw eHerkenningsmiddel.

U bent de lokaal beheerder van uw bedrijf

Omdat u uw bedrijf heeft geregistreerd, krijgt u de autorisatierol Lokaal beheerder. Met deze rol heeft u alle rechten binnen TenderNed. U kunt uw organisatiegegevens beheren, anderen uitnodigen in TenderNed en namens uw bedrijf aanmeldingen of inschrijvingen versturen.

Het is verstandig om minimaal één andere lokaal beheerder aan te stellen, zodat alles in TenderNed mogelijk blijft, ook als u bijvoorbeeld met vakantie bent.

STAP 6 Vul uw organisatiegegevens in

Ga in het menu naar Gegevens. Hier kunt u het profiel van uw bedrijf verder aanvullen. U kunt hier ook eventuele vestigingen invoeren. Een aantal gegevens is automatisch ingevuld met informatie van KVK en uw eHerkenningsmiddel.

 • Geef uw vakgebied aan met CPV-codes
 • Geef de regio’s waar uw werkzaam bent aan met NUTS-codes
 • Voeg eventuele vestigingen toe
 • Voeg een bedrijfslogo toe

STAP 7 Nodig anderen uit in uw aanbestedingsteam

U kunt collega’s of externen uitnodigen om namens uw bedrijf in TenderNed te handelen. Zij moeten vervolgens met hun eigen eHerkenningsmiddel van uw bedrijf, een eigen gebruikersaccount maken.

STAP 8 Verken de mogelijkheden van TenderNed

In de TenderNed applicatie zit alles wat u nodig heeft om te reageren op aanbestedingen. Iedere aanbesteding krijgt een eigen dashboard met daarop uw taken. U kunt vragen stellen en u ontvangt berichten in TenderNed. Verken alle mogelijkheden zodat u dit niet hoeft uit te zoeken als u inschrijft op een aanbesteding.

STAP 9 Zoek naar aanbestedingen en doe mee

U kunt op het aankondigingenplatform alles zien dat op TenderNed verschijnt. U kunt een interesseprofiel instellen via uw Persoonlijke Instellingen. Dat is een zoekopdracht die u bewaart. Als er nieuwe of gewijzigde aanbestedingen worden gepubliceerd die passen binnen uw zoekopdracht, dan kunt u daar bericht van krijgen. Ziet u een interessante opdracht dan kunt u uw bedrijf aanmelden of inschrijven.

STAP 10 Blijf op de hoogte via de TenderNed nieuwsbrief

Iedere twee maanden sturen we een nieuwsbrief met tips, instructies, en wijzigingen in de app. Nuttige informatie voor alle gebruikers van TenderNed. Meld u aan en blijf op de hoogte.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl