Aanbestedingen uit andere Europese landen vinden op TED

Nederlandse ondernemers kunnen zich ook inschrijven op aanbestedingen uit andere Europese lidstaten. U vindt deze aanbestedingen via het Europese digitale platform voor aanbestedingen: Tenders Electronic Daily (TED). 

Op TED worden aankondigingen van overheidsopdrachten gepubliceerd. De informatie over de aanbestedingen kunt u in alle officiƫle talen van de Europese Unie bekijken.

Wat staat er op TED?

Op TED zijn aanbestedingen te vinden van instellingen van de EU, nationale overheden en nutsbedrijven uit landen die horen bij de EU en de EER. Aanbestedingen boven de Europese aanbestedingsdrempels die op TenderNed staan worden automatisch ook op TED gepubliceerd. Hierdoor kunnen bedrijven uit alle EU-landen zich inschrijven op deze aanbestedingen.

Zoeken op TED

U hoeft zich niet aan te melden bij TED om aankondigingen te kunnen zoeken.

  • Bent u geĆÆnteresseerd in de aanbestedingen van een bepaald land? Dan kunt u onder Bladeren kiezen voor Plaats van uitvoering (NUTS-code), en het land aanklikken.
  • Vervolgens ziet u de lijst met lopende aankondigingen van dat land. Net als bij TenderNed kunnen er op TED per aanbesteding meerdere soorten publicaties zijn.
  • In de lijst met lopende aankondigingen kunt u filters instellen door te kiezen voor Zoekopdracht verfijnen, en onder andere filteren op CPV-code, publicatiedatum en uiterste indieningsdatum.
  • U kunt ook het zoekvenster gebruiken. Hierin kunt u vrij tekst invoeren, maar ook het nummer van een aankondiging of CPV of NUTS-code.

Uitgebreide informatie vindt u onder Zoeken in de aankondigingen op de helppagina van TED. Hier leest u onder andere over de opties voor Snelzoeken, Uitgebreid zoeken en Geavanceerd zoeken

Publicatie bekijken en inschrijven

Als u een interessante aankondiging heeft gevonden klikt u op Documentnummer om de publicatie te zien. Bovenaan de publicatie vindt u contactgegevens van de aanbestedende dienst onder Afdeling I: Aanbestedende dienst/instantie. De aanbestedende dienst kan u informeren over het inschrijven op de aanbesteding. In de aankondiging van een opdracht kunt u onder I.3) Communicatie ook zelf vinden waar u zich kunt inschrijven of aanvullende informatie vindt.

Meer informatie over TED

Voor meer informatie over TED en vragen kunt u hun helppagina bekijken of contact opnemen met TED.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl