Aanbestedingssysteem TenderNed gebruiken als ondernemer

TenderNed is het aanbestedingssysteem van de Rijksoverheid. Alle aanbestedende diensten publiceren hier hun opdrachten voor diensten, leveringen en werken, zowel nationaal als Europees. Als ondernemer kunt u via TenderNed reageren op aanbestedingen. U moet daarvoor uw bedrijf registreren op TenderNed.

Dit kan alleen als de aanbestedende dienst ervoor heeft gekozen om de aanbesteding via TenderNed te doen. Sommige aanbestedende diensten kiezen voor andere systemen.

Meedoen aan een aanbesteding via TenderNed

U kunt op twee manieren betrokken raken bij een aanbesteding: op uw eigen initiatief of op uitnodiging van een opdrachtgever.

  • Op eigen initiatief. U zoekt in de lijst met aankondigingen naar interessante opdrachten. Vindt u er een, dan kunt u uzelf aanmelden of inschrijven via TenderNed. Hiervoor moet u wel een account hebben, of aanmaken voor uw bedrijf. Dat doet u met eHerkenning. Aanbestedingen die via een ander platform gaan, moet u daar afhandelen.
  • Op uitnodiging. De beheerder van uw organisatie op TenderNed (lokaal beheerder) krijgt dan een bericht, waarin een aanbestedende dienst uw onderneming vraagt om mee te doen aan een onderhandse procedure. Hiervoor moet uw bedrijf wel geregistreerd staan in TenderNed. Is dat nog niet zo en wilt u wel bereikbaar zijn voor aanbestedende diensten, dan moet u een account aanmaken voor uw bedrijf.

Bekijk hoe u in 6 stappen meedoet aan een aanbesteding

Op eigen initiatief meedoen aan een aanbesteding

Nadat u uw bedrijf heeft geregistreerd, kunt u een interesseprofiel aanmaken. Daarmee wordt u via de attenderingsservice op de hoogte gehouden van aanbestedingen die voor u interessant kunnen zijn.

Verdiep u in de vraag en doe mee

Als u een opdracht ziet die u interessant vindt, bekijk dan alle aanbestedingsdocumenten. Daarin beschrijft de aanbestedende dienst de opdracht. Maak vervolgens de afweging of u meedoet aan de aanbesteding.

Gaat u meedoen dan volgt u de stappen in TenderNed. Hoe het proces verloopt is afhankelijk van de soort procedure. Soms is er eerst een ronde met een voorselectie. Hiervoor meldt u uw onderneming meldt u uw onderneming aan. Uit de aanmeldingen kiest de aanbestedende dienst wie vervolgens ook mag inschrijven. Soms wordt de eerste ronde overgeslagen. Dan kunt u direct inschrijven op de aanbesteding.

Communicatie via TenderNed

In de procedure gebruikt u de applicatie van TenderNed om uw onderneming aan te melden of in te schrijven en om de bewijsstukken mee te sturen. Het dashboard van een aanbesteding helpt u langs alle stappen. U kunt via het dashboard vragen stellen aan de aanbestedende dienst en berichten sturen. Aan het eind van de procedure krijgt u in het dashboard ook bericht over de uitkomst.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl