Een buitenlandse onderneming registreren op TenderNed

Ook buitenlandse bedrijven kunnen een account maken in TenderNed en zich aanmelden of inschrijven op aanbestedingen. Houd er wel rekening mee dat TenderNed alleen in het Nederlands is.

Wat is een buitenlandse onderneming?

Buitenlandse ondernemingen zijn alle ondernemingen die zich niet kunnen inschrijven bij de Nederlandse KVK.

Geen eHerkenning

Buitenlandse ondernemingen maken een account aan met een gebruikersnaam en een wachtwoord. U kunt geen eHerkenning gebruiken.

Uw buitenlandse onderneming registreren

STAP 1 Klik op Inloggen / Registreren

  • Klik op Inloggen / Registreren bovenaan tenderned.nl.
  • Ga naar de tab Buitenlandse ondernemers.
  • Kies voor Een nieuwe buitenlandse onderneming registreren.

STAP 2 Vul uw persoonlijke gegevens en de organisatiegegevens in

  • Bedenk een unieke gebruikersnaam en wachtwoord, hiermee logt u voortaan in.
  • Vul uw contactgegevens in.
  • Kies Volgende.
  • Vul de TAN-code in die u per SMS ontvangt.
  • Vul vervolgens de organisatiegegevens in.
  • En rond af met Registreer.

STAP 3 Activeer uw ondernemingsaccount met de activeringscode

Wanneer de registratie van uw organisatie is goedgekeurd, ontvangt u uiterlijk de volgende werkdag per e-mail een activeringscode. Ook het door u opgegeven bestuurslid ontvangt de e-mail.

  • Log in op TenderNed en vul deze code in.

Doe dit binnen 31 dagen na registratie van uw organisatie. Daarna verloopt uw activeringscode en moet u uw organisatie opnieuw registreren.

Heeft u geen bericht ontvangen? Neem dan contact op met de Servicedesk van TenderNed.

STAP 4 Uw bedrijfsaccount is actief

Uw onderneming is nu geregistreerd, uw account is actief. Inloggen op TenderNed doet u telkens met uw TenderNed gebruikersnaam en wachtwoord via het tabblad Buitenlandse ondernemers.

U bent de lokaal beheerder van uw bedrijf

Omdat u uw bedrijf heeft geregistreerd, krijgt u de autorisatierol Lokaal beheerder. Met deze rol heeft u alle rechten binnen TenderNed. U kunt uw organisatiegegevens beheren, anderen uitnodigen in TenderNed en namens uw onderneming aanmeldingen of inschrijvingen versturen. Het is verstandig om minimaal één andere lokaal beheerder aan te stellen, zodat alles in TenderNed mogelijk blijft, ook als u bijvoorbeeld met vakantie bent.

STAP 5 Nodig anderen uit in uw aanbestedingsteam

U kunt collega’s of externen uitnodigen om namens uw onderneming in TenderNed te handelen. Zij krijgen uw uitnodiging per e-mail. Daarmee kunnen zij een eigen gebruikersaccount maken.

STAP 6 Verken de mogelijkheden van TenderNed

In de TenderNed-applicatie zit alles wat u nodig heeft om te reageren op aanbestedingen. Iedere aanbesteding krijgt een eigen dashboard met daarop uw taken. U kunt vragen stellen en u ontvangt berichten in TenderNed. Verken alle mogelijkheden vooraf zodat u dit niet pas hoeft uit te zoeken als u inschrijft op een aanbesteding.

STAP 7 Zoek naar aanbestedingen en doe mee

U kunt op het aankondigingenplatform alles zien dat op TenderNed verschijnt. U kunt een interesseprofiel instellen via uw Persoonlijke Instellingen. Dat is een zoekopdracht die u bewaart. Als er nieuwe of gewijzigde aanbestedingen worden gepubliceerd die passen binnen uw zoekopdracht, dan kunt u daar bericht van krijgen. Ziet u een interessante opdracht dan kunt u uw onderneming aanmelden of inschrijven.

This page in English

You can also consult the page Registering a foreign business on TenderNed.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl