Analyse: aanbesteden in cijfers

TenderNed is een rijke bron van gegevens en data. Op basis van deze aanbestedingsdata maken we analyses, datasets en factsheets. U kunt dit gebruiken voor onderzoek, of om beter en slimmer aan te besteden.

Best bekeken aanbestedingen

We monitoren hoe vaak aanbestedingen worden bekeken. Wat waren de best bekeken aankondigingen van de afgelopen maand?

Bekijk de top 10 best bekeken aanbestedingen

Datasets aanbestedingen

Twee keer per jaar publiceren we een overzicht van alle aankondigingen in het voorgaande half jaar. Deze dataset kunt u gebruiken voor analyses.

Bekijk en download alle aanbestedingsdata

Benchmark aanbesteden

Aanbestedende diensten die in TenderNed zijn ingelogd kunnen via het Dasboard rapportages eenvoudig rapportages uitdraaien van de eigen aanbestedingsdata. Via de Benchmark aanbesteden vergelijkt u uw rapportages op hoofdlijnen met die van soortgelijke organisaties.

Naar de benchmark aanbesteden

Aanbestedingsmonitor

Hoeveel wordt er in Nederland aanbesteed? Wie besteedt er het vaakst aan? En welke procedures worden het meest gebruikt? 

Bekijk de aanbestedingsmonitor

Aanbestedingstrends

We analyseren de gegevens uit het aankondigingenplatform en brengen in kaart wat de trends zijn.

Bekijk de trends

Sectorrapportages aanbesteden

TenderNed brengt in beeld hoe de aanbestedingsmarkt er in een bepaalde sector uitziet.

Kies een sector

Analyseteam van TenderNed

*Muziek speelt*

Beeldtekst: TenderNed Analyseteam.

Duuk Calor:
Dag, ik ben Duuk Calor, data-analist bij TenderNed. TenderNed is de centrale plek voor aanbesteden. Alle aankondigingen en gunningen van de Nederlandse overheid worden hier gepubliceerd. Dit levert een schat aan data op. Het analyseteam van TenderNed verwerkt deze data en haalt hier waardevolle informatie uit waarmee Nederland beter en bewuster kan aanbesteden.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
We hebben een analyse-omgeving ingericht, zodat we verplichte statistische informatie gemakkelijk kunnen leveren aan de Europese Commissie. Door de analyse-omgeving kunnen we vragen nu ook snel en efficiƫnt beantwoorden en rapportages maken. Deze gebruiken we om de TenderNed-applicatie verder te verbeteren.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
We gaan ook meer analyses en inzichten publiceren op onze website, zodat de hele aanbestedingsmarkt voordeel kan halen uit onze data.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
Daarnaast willen we inkopers en ondernemers stimuleren om de aanbestedingsdata uit TenderNed beter te benutten, de brondata meer en eenvoudiger toegankelijk te maken. Beter en bewuster aanbesteden, dat is ons doel.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
Wilt u ook beter aanbesteden? Wij denken graag met u mee. We kunnen u bijvoorbeeld helpen met het inzichtelijk maken van uw eigen TenderNed-data. Of op verzoek nationale trends en ontwikkelingen in kaart brengen. Er zijn volop mogelijkheden. Kom met ons in contact. Mail ons op analyse@tenderned.nl.

*Muziek eindigt*

Beeldtekst: TenderNed.
Beter aanbesteden?
Mail naar analyse@tenderned.nl.

Vragen over aanbestedingsdata

Neem contact op met het analyseteam van TenderNed via analyse@tenderned.nl.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl