Datasets aanbestedingen

Alle aankondigingen op TenderNed zijn openbaar, zodat de gegevens voor iedereen beschikbaar zijn. U kunt de aankondigingen op deze website bekijken. Twee keer per jaar publiceren we een overzicht van alle aankondigingen in het voorgaande half jaar. Deze dataset kunt u gebruiken voor analyses. U kunt actuele aankondigingen ook downloaden in XML-formaat, via een zogenaamde API.

Maak een analyse van aankondigingen

In de TenderNed dataset zitten alle aankondigingen die zijn gepubliceerd in het voorgaande half jaar. Hiermee kunt u analyses maken. Bijvoorbeeld van het aantal aanbestedingen per aanbestedende dienst, welk soort procedure het meest gebruikt wordt, of aan welke ondernemingen een opdracht is gegund. U vindt de datasets onder aan deze pagina.

Alle soorten aankondigingen

In het overzicht zitten alle aankondigen. Dit zijn zowel aankondigingen van marktconsultaties, vooraankondigingen, aankondigingen van een opdracht, rectificaties, en aankondigingen van een gegunde opdracht - inclusief vroegtijdige beëindigingen en wijzigingen in de opdracht.

Download actuele aankondigingen in XML-formaat

U kunt actuele aankondigingen downloaden in XML-formaat via een API (Application Programming Interface). Een API is een koppeling waarmee computersystemen met elkaar kunnen communiceren. Als u de TenderNed API wilt gebruiken, dan heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze kunt u aanvragen via functioneelbeheer@tenderned.nl.

Aankondigingen via RSS of TNS

U kunt de actuele aanbestedingen ook volgen via RSS en een publicatie Webservice (TNS).

Aanbestedingsmonitor 2017-2021

Hoeveel wordt er in Nederland aanbesteed? Wie besteedt er het vaakst aan? En welke aanbestedingsprocedures worden het meest gebruikt?

Bekijk het aanbestedingsgedrag in Nederland over de periode 2017-2021.

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl