Over TenderNed

Elk jaar koopt de Nederlandse overheid voor ruim 73 miljard euro in bij meer dan 70.000 leveranciers. De gemeente Zoetermeer zoekt een hovenier voor het onderhoud van de sportvelden, de provincie Gelderland wil een nieuwe weg aanleggen, de Rijksoverheid zoekt een softwareleverancier en een grafisch bedrijf voor al haar drukwerk. Jaarlijks worden zo meer dan 10.000 aanbestedingen uitgeschreven, die te vinden zijn op TenderNed.

Meer en betere inschrijvingen

Het vinden van solide bedrijven met de beste inschrijving, is een proces dat om grote nauwkeurigheid vraagt. Om het hele aanbestedingsproces te vereenvoudigen en te optimaliseren, heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat TenderNed ontwikkeld. Een volledig digitaal aanbestedingssysteem dat aanbestedende diensten en ondernemingen stap voor stap door het aanbestedingsproces leidt. Ondernemingen schrijven zich zo eenvoudiger en sneller in. Hierdoor kunnen aanbestedende diensten kiezen uit meer én betere inschrijvingen. TenderNed leidt tot een jaarlijkse lastenverlichting van 37 miljoen euro.

Veilig en betrouwbaar

TenderNed voldoet aan strenge veiligheidseisen. Zo verloopt het publiceren, inschrijven en openen van de digitale kluis via sms-authenticatie. TenderNed voldoet aan de ISO 27001 standaard met betrekking tot informatiebeveiliging.

Naar boven