TenderNed is hét online marktplein voor aanbestedingen van de Nederlandse overheid.

U vindt hier alle opdrachten van de overheid op één plek. TenderNed scheelt u veel tijd bij het inschrijven: u hoeft uw bedrijfsgegevens maar één keer in te voeren en u kunt ze steeds opnieuw gebruiken.

Alle aankondigingen

Nieuws

Interesse voor overheidsopdrachten sterk gestegen

Elk jaar registreren duizenden ondernemingen zich op TenderNed. Vanaf 2020 neemt de interesse in overheidsopdrachten sterk toe en maken jaarlijks zo’n 6.000 ondernemingen een ondernemersaccount aan op TenderNed. In de voorafgaande jaren waren dat er gemiddeld nog ongeveer 4.500 per jaar. In deze analyse zoomen we in op de ondernemingen die zich in 2023 registreerden op TenderNed.

11 April 2024

Aanbestedende diensten ontvangen bericht over invullen vragenlijst

Op 25 april 2024 om 7.00 uur verstuurt TenderNed aan alle lokaal beheerders van actieve aanbestedende diensten een e-mail met het verzoek een vragenlijst in te vullen. De resultaten van de vragenlijst worden anoniem verwerkt in de Europese monitoringsrapportage.

11 April 2024

Verbeterde werking gunningscriterium laagste kosten in TenderNed

Inkopers van overheidsopdrachten vragen meestal meerdere partijen een aanbieding te doen. In de aankondiging van de opdracht staat hoe de aanbestedende dienst bepaalt wat de beste inschrijving is. Hierbij hebben ze de keuze uit 3 gunningscriteria: beste prijs-kwaliteitverhouding, de laagste prijs of de laagste kosten op basis van kosteneffectiviteit. In de release van 10 april 2024 brengen we een verbetering live voor het gunningscriterium laagste kosten.

8 April 2024
Alle nieuwsberichten

Maak kennis met het analyseteam

*Muziek speelt*

Beeldtekst: TenderNed Analyseteam.

Duuk Calor:
Dag, ik ben Duuk Calor, data-analist bij TenderNed. TenderNed is de centrale plek voor aanbesteden. Alle aankondigingen en gunningen van de Nederlandse overheid worden hier gepubliceerd. Dit levert een schat aan data op. Het analyseteam van TenderNed verwerkt deze data en haalt hier waardevolle informatie uit waarmee Nederland beter en bewuster kan aanbesteden.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
We hebben een analyse-omgeving ingericht, zodat we verplichte statistische informatie gemakkelijk kunnen leveren aan de Europese Commissie. Door de analyse-omgeving kunnen we vragen nu ook snel en efficiënt beantwoorden en rapportages maken. Deze gebruiken we om de TenderNed-applicatie verder te verbeteren.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
We gaan ook meer analyses en inzichten publiceren op onze website, zodat de hele aanbestedingsmarkt voordeel kan halen uit onze data.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
Daarnaast willen we inkopers en ondernemers stimuleren om de aanbestedingsdata uit TenderNed beter te benutten, de brondata meer en eenvoudiger toegankelijk te maken. Beter en bewuster aanbesteden, dat is ons doel.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
Wilt u ook beter aanbesteden? Wij denken graag met u mee. We kunnen u bijvoorbeeld helpen met het inzichtelijk maken van uw eigen TenderNed-data. Of op verzoek nationale trends en ontwikkelingen in kaart brengen. Er zijn volop mogelijkheden. Kom met ons in contact. Mail ons op analyse@tenderned.nl.

*Muziek eindigt*

Beeldtekst: TenderNed.
Beter aanbesteden?
Mail naar analyse@tenderned.nl.

Zelfde kansen voor mkb en grootbedrijf

Schrijven zowel het mkb als het grootbedrijf in op een aanbesteding, dan haalt het mkb ruim de helft van de opdrachten binnen. Microbedrijven zijn goed voor 10% van het totaalaantal gunningen. Dit blijkt uit een onderzoek van TenderNed naar de verdeling van de gunningen tussen het mkb en het grootbedrijf.

2.499Aanbestedende diensten
66.182Ondernemingen
1.888Lopende aanbestedingen
56%Diensten
21%Leveringen
23%Werken
Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl