TenderNed is hét online marktplein voor aanbestedingen van de Nederlandse overheid.

U vindt hier alle opdrachten van de overheid op één plek. TenderNed scheelt u veel tijd bij het inschrijven: u hoeft uw bedrijfsgegevens maar één keer in te voeren en u kunt ze steeds opnieuw gebruiken.

Alle aankondigingen

Nieuws

Regeling bevordering schone wegvoertuigen nu nog eenvoudiger

Aanbestedende diensten kunnen vanaf 28 februari eenvoudig in TenderNed data met betrekking tot de Regeling bevordering schone wegvoertuigen (ook bekend als Clean Vehicles Directive (CVD)) aanleveren. Het doel van de regeling is om de markt voor schone en energie-efficiënte voertuigen, door middel van publieke inkoop, te bevorderen.

21 februari 2024

Presentatie analyseteam tijdens inkoopseminar NIPV

Namens het analyseteam van TenderNed gaven Duuk Calor, Maël van Dijk en Rick den Ridder een presentatie aan medewerkers van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV). Dat deden zij op donderdag 1 februari tijdens het inkoopseminar in het NIPV-kantoor in Arnhem.

19 februari 2024

Webinar terugkijken: Werken voor de overheid via een aanbesteding

Dit webinar is bedoeld voor ondernemers die mee willen doen aan een aanbesteding maar nog geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Wat is een aanbesteding precies, hoe werkt het en wat is ervoor nodig om hieraan mee te doen? Bekijk het webinar.

15 februari 2024
Alle nieuwsberichten

Maak kennis met het analyseteam

*Muziek speelt*

Beeldtekst: TenderNed Analyseteam.

Duuk Calor:
Dag, ik ben Duuk Calor, data-analist bij TenderNed. TenderNed is de centrale plek voor aanbesteden. Alle aankondigingen en gunningen van de Nederlandse overheid worden hier gepubliceerd. Dit levert een schat aan data op. Het analyseteam van TenderNed verwerkt deze data en haalt hier waardevolle informatie uit waarmee Nederland beter en bewuster kan aanbesteden.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
We hebben een analyse-omgeving ingericht, zodat we verplichte statistische informatie gemakkelijk kunnen leveren aan de Europese Commissie. Door de analyse-omgeving kunnen we vragen nu ook snel en efficiënt beantwoorden en rapportages maken. Deze gebruiken we om de TenderNed-applicatie verder te verbeteren.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
We gaan ook meer analyses en inzichten publiceren op onze website, zodat de hele aanbestedingsmarkt voordeel kan halen uit onze data.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
Daarnaast willen we inkopers en ondernemers stimuleren om de aanbestedingsdata uit TenderNed beter te benutten, de brondata meer en eenvoudiger toegankelijk te maken. Beter en bewuster aanbesteden, dat is ons doel.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
Wilt u ook beter aanbesteden? Wij denken graag met u mee. We kunnen u bijvoorbeeld helpen met het inzichtelijk maken van uw eigen TenderNed-data. Of op verzoek nationale trends en ontwikkelingen in kaart brengen. Er zijn volop mogelijkheden. Kom met ons in contact. Mail ons op analyse@tenderned.nl.

*Muziek eindigt*

Beeldtekst: TenderNed.
Beter aanbesteden?
Mail naar analyse@tenderned.nl.

Zelfde kansen voor mkb en grootbedrijf

Schrijven zowel het mkb als het grootbedrijf in op een aanbesteding, dan haalt het mkb ruim de helft van de opdrachten binnen. Microbedrijven zijn goed voor 10% van het totaalaantal gunningen. Dit blijkt uit een onderzoek van TenderNed naar de verdeling van de gunningen tussen het mkb en het grootbedrijf.

2.493Aanbestedende diensten
65.112Ondernemingen
1.963Lopende aanbestedingen
56%Diensten
21%Leveringen
23%Werken
Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl