Waarom TenderNed

Jaarlijks koopt de overheid voor circa 73 miljard euro in bij meer dan 70.000 verschillende leveranciers. Hiervoor worden ruim 10.000 aanbestedingen uitgeschreven. Dit brengt voor zowel overheden als ondernemingen veel werk met zich mee. TenderNed vereenvoudigt dit proces.

Eenvoudiger en goedkoper aanbesteden

Volledig digitaal aanbesteden maakt aanbesteden eenvoudiger en bespaart tijd en geld. Er bestaan verschillende systemen, maar nog weinig die het aanbestedingsproces volledig digitaal ondersteunen. Het ministerie van Economische Zaken vond het tijd voor verandering en ontwikkelde daarom TenderNed: een volledig digitaal aanbestedingssysteem voor alle aanbestedende diensten en ondernemingen in Nederland.

Alle overheidsopdrachten op één plek

TenderNed bespaart niet alleen tijd en geld. Het geeft ondernemingen op één plek ook inzicht in alle overheidsopdrachten. Zij hoeven niet meer op verschillende plekken te zoeken naar opdrachten.

Meer én betere inschrijvingen

Het ministerie verlaagt met TenderNed de drempel voor het inschrijven op opdrachten van de overheid. Ondernemingen schrijven zich eenvoudiger en sneller in. Hierdoor kunnen aanbestedende diensten kiezen uit meer én betere inschrijvingen.

Aanbestedingswet: verplicht publiceren op TenderNed

De Aanbestedingswet 2012 verplicht aanbestedende diensten om al hun openbare aanbestedingen (nationaal en Europees) eerst op TenderNed te publiceren. Dit geldt voor alle overheden en speciale sectoren (zoals ProRail, Schiphol, vervoersbedrijven). Met de importkoppeling is het mogelijk om aankondigingen die niet in TenderNed worden aangemaakt, wel eerst op TenderNed te publiceren. Zo voldoen aanbestedende diensten ook aan hun wettelijke verplichting. Voorwaarde is dat zij hun organisatie registreren op TenderNed en controleren of het platform waar zij mee werken daadwerkelijk gebruik maakt van de koppeling.

Service navigatie

Inloggen

Paginastijl

Current Style: Standaard

TenderNed is onderdeel van PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken