4.8 Maak contactpunten aan

Contactpunten zijn verwijzingen naar personen of adressen die u vaak binnen aanbestedingen gebruikt. Deze hoeft u in TenderNed maar één keer aan te maken. Wilt u alle communicatie rondom een aanbesteding laten verlopen via bepaalde contactpunten? Zoals een extern ingehuurd bureau of de centrale inkoopafdeling van uw aanbestedende dienst? U kunt als lokaal beheerder contactpunten toevoegen aan uw organisatie. Deze punten hoeft u slechts één keer aan te maken en kunnen vervolgens voor iedere aanbesteding geselecteerd worden.

Let op! Per 15 oktober 2016 kunt u voor de aanbestedingsdocumenten niet meer verwijzen naar een contactpunt. U wordt geacht deze bij de aankondiging te publiceren (of vrij beschikbaar te stellen via uw aanbestedingsplatform). Daarnaast is het contactpunt voor de instantie voor beroepsprocedures voor bijna alle aankondigingen verplicht geworden.

4.8.1 Voeg contactpunten toe

 • Klik op ‘Instellingen’ en ga daarna naar ‘Contactpunten’ onder uw organisatienaam. Klik vervolgens op de link ‘Contactpunt toevoegen’.
 • Vul de gegevens van uw contactpunt in en klik op ‘Opslaan’. De naam van het contactpunt, de adresgegevens, website en e-mailadres zijn verplichte velden.

Het contactpunt kunt u standaard toevoegen aan nieuwe aanbestedingen. Dit doet u door het vinkje te plaatsen bij ‘Dit contactpunt standaard opnemen in al mijn aanbestedingen’.
Let op: per type contactpunt kunt u één standaard contactpunt instellen. 

 

4.8.2 Wijzig uw contactpunten

 • Klik op ‘Instellingen’ en ga daarna naar ‘Contactpunten’ onder uw organisatienaam. Klik vervolgens op het contactpunt dat u wilt wijzigen. Of klik op het symbool ‘Wijzigen’ naast het contactpunt.
 • Ga daarna naar ‘Wijzigen’ linksboven in het scherm. Pas vervolgens de gegevens aan en klik op ‘Opslaan’
 • Wilt u een contactpunt verwijderen? Ga dan naar ‘Instellingen’, ‘Contactpunten’ onder uw organisatienaam en klik vervolgens op het contactpunt dat u wilt verwijderen. Of klik hiervoor op het symbool ‘Verwijderen’ naast het contactpunt.
 • Kies ‘Verwijderen’ en klik op ‘OK’ bij de vraag of u dit zeker weet. Vervolgens ziet u een aangepast scherm zonder het contactpunt dat u hebt verwijderd.
 • Wilt u een bestaand contactpunt instellen als standaard contactpunt? U kunt dit contactpunt dan toevoegen aan nieuwe aanbestedingen door het vinkje te plaatsen bij ‘Dit contactpunt standaard opnemen in al mijn aanbestedingen’.
  Let op: per type contactpunt kunt u één standaard contactpunt instellen.

4.8.3 Bekijk uw contactpunten

 • Klik op ‘Instellingen’ en ga daarna naar ‘Contactpunten’ onder uw organisatienaam.
 • Klik vervolgens op het contactpunt dat u wilt bekijken. Of kies hiervoor het symbool ‘Bekijken’ naar het contactpunt. U ziet daar alle gegevens van het contactpunt.

Service navigatie

Paginastijl

Current Style: Standaard

TenderNed is onderdeel van PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken