4.6 Nodig medewerkers uit en ken rollen / rechten toe

Als lokaal beheerder nodigt u andere gebruikers van TenderNed uit om namens uw organisatie op te treden. U kent daarbij een rol met gebruikersrechten toe. Sommige medewerkers mogen alleen gegevens bekijken. Terwijl andere medewerkers bijvoorbeeld ook anderen mogen uitnodigen om op te treden namens uw organisatie. U kunt alleen medewerkers uitnodigen die zelf al een TenderNed-account hebben. Medewerkers die dit nog niet hebben, moeten zich eerst registreren (zie Stap 1: registreer uzelf als gebruiker). U krijgt als lokaal beheerder op uw startpagina overigens koppelsuggesties van gebruikers die nog niet aan uw organisatie gekoppeld zijn, maar wel een e-mail domein hebben dat bij uw organisatie hoort.

4.6.1 Verstuur uw uitnodigingen

 • Klik op ‘Instellingen’ en ga daarna naar ‘Gebruikers’ onder uw organisatienaam. Klik vervolgens op de link ‘Gebruiker uitnodigen’.
 • Pas het standaardbericht aan als u wilt, vul het e-mailadres in van de medewerker die u uitnodigt en klik vervolgens op ‘Verzenden’. Wees daarbij zeker dat u het e-mailadres gebruikt waarmee de medewerker zich in TenderNed geregistreerd heeft.
 • De gebruiker ontvangt de uitnodiging in zijn berichteninbox. Hij bepaalt of hij de uitnodiging accepteert. U krijgt een bericht in uw berichteninbox als dat het geval is.

 

Let op: een uitnodiging weigeren
Wilt u als gebruiker een uitnodiging weigeren?

 • Klik in de uitnodiging dan op ‘Deze uitnodiging weigeren’.
 • Voeg een toelichting toe en klik vervolgens op ‘Verzenden’.

4.6.2 Wijzig de rollen / rechten

 • Klik op ‘Instellingen’ en ga daarna naar ‘Gebruikers’ onder uw organisatienaam. U ziet daar alle actieve gebruikers namens uw organisatie. U kunt zoeken naar bepaalde gebruikers via de pijltjes in de kolomnamen. Door het hokje van de niet-actieve gebruikers aan te vinken, wordt het overzicht aangevuld met de niet-actieve gebruikers.
 • Klik op de gebruiker waarvan u de rol met gebruikersrechten wilt wijzigen. Of klik hiervoor op het symbool ‘Wijzigen’ naast de gebruikersnaam. Ga vervolgens naar ‘Wijzigen’ linksboven in het scherm. Pas de rol met gebruikersrechten aan en klik daarna op ‘Opslaan’.
 • Werkt een medewerker of extern adviseur niet meer voor uw organisatie? Dan kunt u deze persoon op inactief zetten en daarmee de toegang tot uw organisatie in TenderNed ontzeggen. De reden dat u in TenderNed geen personen kunt verwijderen, is dat oud-medewerkers belangrijke handelingen kunnen hebben verricht die zowel zichtbaar als onzichtbaar vastgelegd moeten blijven in TenderNed. 
  Klik op ‘Instellingen’ en ga daarna naar ‘Gebruikers’ onder uw organisatienaam. Klik vervolgens op de gebruiker die u de toegang in TenderNed wilt ontzeggen en klik op 'Wijzigen'. Verander ten slotte de status van 'Actief' naar 'Inactief' en klik op 'Opslaan'.

 • In onderstaande tabel staat aangegeven dat ook teamleden en gastleden de inschrijvingen kunnen bekijken. Dat klopt, maar geldt niet voor de prijsinformatie van de inschrijvingen. De prijsinformatie van inschrijvingen is alleen toegankelijk voor procesleiders van een aanbesteding en voor lokaal beheerders.
 • Vanaf het eerste kwartaal van 2015 wordt het tabblad met de prijsinformatie ook nog apart vergrendeld. Tot de ontgrendeling heeft niemand van het aanbestedingsteam toegang tot de prijsinformatie van de inschrijvingen. Zo kunnen de inschrijvingen eerst kwalitatief beoordeeld worden. Na de ontgrendeling van het tabblad met de prijsinformatie door de procesleider van de aanbesteding worden de betrokken ondernemers hier automatisch over geïnformeerd. De prijsinformatie is dan overigens nog steeds  alleen toegankelijk voor procesleiders van een aanbesteding en voor lokaal beheerders.

 

Wie kan wat in welke rol?

 

4.6.3 Bekijk de rollen / rechten

 • Klik op ‘Instellingen’ en ga daarna naar ‘Gebruikers’ onder uw gebruikersnaam. U ziet daar alle actieve gebruikers namens uw organisatie. U kunt zoeken naar bepaalde gebruikers via de pijltjes in de kolomnamen. Door het hokje van de niet-actieve gebruikers aan te vinken, wordt het overzicht aangevuld met de niet-actieve gebruikers.
 • Klik op de gebruiker waarvan u de rol met gebruikersrechten wilt bekijken. Of klik hiervoor op het symbool ‘Bekijken’ naast de gebruikersnaam. U ziet dan de gegevens van de gebruiker met de rol die aan hem is toegekend.


Tip: download een overzicht met gebruikersgegevens
U kunt een overzicht downloaden met daarin alle gegevens van de gebruikers namens uw organisatie.

 • Kies ‘Instellingen’ en ga daarna naar ‘Gebruikers’ onder uw organisatienaam. Klik vervolgens op de link ‘Overzicht exporteren als CSV’.
 • U kunt ook een overzicht downloaden van bepaalde gebruikers. Maak gebruik van de pijltjes in de kolomnamen. In het overzicht komen dan alleen de geselecteerde gegevens te staan.

Service navigatie

Paginastijl

Current Style: Standaard

TenderNed is onderdeel van PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken