3 Beheer uw eigen gegevens

Bent u ingelogd? Vult u dan daarna uw eigen gegevens in. U kunt uw persoonlijke gegevens (verder) invullen en aangeven of u interesse hebt in bepaalde aankondigingen. Daarbij kunt u instellen of u van ons berichten wilt ontvangen op uw e-mailadres. Zo stemt u de mogelijkheden van TenderNed af op uw eigen behoeften.

U kunt u persoonlijke instellingen beheren door in de oranje menubalk te klikken op 'Instellingen/Persoonlijk' of door op uw gebruikersnaam te klikken bovenaan de pagina.

3.1 Vul uw (ontbrekende) persoonlijke gegevens in

 • Klik in de oranje menubalk op 'Instellingen/Persoonlijk'. U komt dan op het eerste tabblad ‘Persoonlijke gegevens’. Klik vervolgens op ‘Wijzigen’ linksboven in het scherm.
 • Ontbreken er nog bepaalde gegevens bij uw contactgegevens en postadres? Vul deze dan in. Alleen de gegevens waar een * bij staat zijn verplicht.
 • Klik daarna op ‘Opslaan’.

3.2 Vul uw interesseprofiel in

 • Ga via de oranje menubalk 'Instellingen/Persoonlijk' naar het tweede tabblad ‘Interesseprofiel’. Klik daarna op ‘Wijzigen’ linksboven in het scherm.
 • Geef aan in welke aankondigingen u geïnteresseerd bent. U kunt verschillende kenmerken aangeven: zoektermen, nationaal of europees, type opdracht, type publicatie, plaats van uitvoering (NUTS-code) en opdrachtomschrijvingen (CPV-code). Houd er rekening mee dat alle filters volgens het 'en-en' principe werken, behalve zoektermen: Dat is additioneel op CPV-codes.
 • Klik daarna op ‘Opslaan’.

 

Tip: gebruik van zoekcommando's
Wilt u op exacte woorden in een bepaalde volgorde zoeken? Zet uw zoekwoorden dan tussen dubbele aanhalingstekens. Bijvoorbeeld: “gemeente Amsterdam”. TenderNed zoekt dan alleen aankondigingen met daarin de woorden ‘gemeente’ en ‘Amsterdam’ in die volgorde naast elkaar. Als u naar combinaties in iedere willekeurige volgorde zoekt, dan kunt u gewoon zoektermen invoeren zonder dubbele aanhalingstekens en gescheiden door een spatie. TenderNed toont dan de meest relevante publicaties bovenaan, maar ook publicaties die minder relevant zijn - waar bijvoorbeeld maar één van de twee ingevoerde zoektermen in voorkomt. Wilt u dat sommige zoektermen moeten voorkomen in de resultaten? Zet dan een + voor de zoekterm, of tussen meerdere zoektermen in.

3.3 Beheer uw instellingen

 • Klik in de oranje menubalk op 'Instellingen/Persoonlijk' en ga naar het derde tabblad ‘Instellingen’. Klik daarna op ‘Wijzigen’ linksboven in het scherm.
 • Als u aan meerdere organisaties gekoppeld bent, vul dan een 'Standaard organisatie' in. Dit is de organisatie waar u standaard onder ingelogd wilt worden als u inlogt. Als u incidenteel wilt wisselen van organisatie, dan kan dat altijd door bovenin ieder scherm op 'Wisselen' te klikken naast de standaardorganisatie waarvoor u ingelogd bent .
 • Wilt u een e-mail ontvangen met daarin een overzicht van alle berichten die u op TenderNed ontvangt? Plaats een vinkje waar dit van toepassing is.
 • Wilt u een e-mail ontvangen met daarin de publicaties van aanbestedingen die voldoen aan uw interesseprofiel? Plaats dan een vinkje waar dit van toepassing is. Standaard ontvangt u dagelijks per e-mail een overzicht van publicaties die voldoen uw interesseprofiel.
 • Klik daarna op ‘Opslaan’.

 

Tip: zoeken naar publicaties van aanbestedingen
Bent u op zoek naar een bepaalde publicatie van een aanbesteding? Dan kunt u gebruikmaken van het aankondigingenplatform van TenderNed. Zie 12.2.3 Zoek naar aankondigingen voor meer informatie.

3.4 Wijzig uw persoonlijke gegevens

 • Klik op uw gebruikersnaam bovenaan de pagina. U komt dan op het tabblad ‘Persoonlijke gegevens’. Klik vervolgens op ‘Wijzigen’ linksboven in het scherm.
 • Wijzig uw persoonlijke gegevens en klik daarna op ‘Opslaan’.
 • U kunt uw gegevens uit TenderNed verwijderen door op 'Uw gebruikersaccount verwijderen' te klikken. Dit is alleen mogelijk als u niet aan een organisatie gekoppeld bent (geweest).

 

Let op: wijzigen van uw mobiele telefoonnummer
Om belangrijke handelingen op TenderNed veilig te laten verlopen, hebt u een transactiecode nodig. U ontvangt deze code via sms op het mobiele telefoonnummer dat u hebt opgegeven. Wilt u dit nummer wijzigen? Kies hieronder de optie die voor u van toepassing is:

 • Als u niet aan een organisatie gekoppeld bent: Klik op uw gebruikersnaam bovenaan de pagina. U komt dan op het tabblad ‘Persoonlijke gegevens’. Klik vervolgens op ‘Wijzigen’ linksboven in het in het tabblad. Wijzig uw mobiele telefoonnummer onder ‘Contactgegevens’ en klik op ‘Opslaan’ linksboven in het tabblad.
 • Als u aan een organisatie gekoppeld bent en nog over uw oude nummer beschikt: Klik op uw gebruikersnaam bovenaan de pagina. U komt dan op het tabblad ‘Persoonlijke gegevens’. Klik vervolgens op ‘Wijzigen’ linksboven in het in het tabblad. Wijzig uw mobiele telefoonnummer onder ‘Contactgegevens’ en klik op ‘Opslaan’ linksboven in het tabblad. U ontvangt een transactiecode op uw oude nummer die u nodig heeft om uw keuze te bevestigen.
 • Als u aan een organisatie gekoppeld bent en niet meer beschikt over uw oude nummer: Geef dit in het scherm ‘Contactgegevens’ aan. In uw scherm verschijnt daarna een melding, dat de transactiecode die u nodig heeft verstuurd zal worden aan de lokaal beheerder(s) van uw organisatie. Klik in de melding op ‘OK’. Hiermee ontvangen alle lokaal beheerders de transactiecode in een TenderNed bericht, in de inbox van de organisatie. Bent u gekoppeld aan meerdere organisaties? Dan wordt de transactiecode verstuurd naar de lokaal beheerder(s) van de organisatie die u als standaard heeft ingesteld. Ga weer terug naar ‘Persoonlijke gegevens’ en klik daarna op ‘Wijzigen’. Pas uw mobiele telefoonnummer aan en voer vervolgens de transactiecode in die uw lokaal beheerder ontvangen heeft. Klik daarna op ‘Opslaan’.

3.5 Wijzig uw interesseprofiel

 • Ga via uw gebruikersnaam bovenaan de pagina naar het tabblad ‘Interesseprofiel’. Klik daarna op ‘Wijzigen’ linksboven in het scherm.
 • Wijzig uw interesseprofiel en klik daarna op ‘Opslaan’
 • Wilt u uw interesseprofiel verwijderen? Klik dan op ‘Interesseprofiel verwijderen’ linksboven in het scherm. Klik daarna op ‘Opslaan’.

3.6 Wijzig uw instellingen

 • Ga via uw gebruikersnaam bovenaan de pagina naar het tabblad ‘Instellingen’. Klik daarna op ‘Wijzigen’ linksboven in het scherm.
 • Wijzig uw e-mail notificaties en klik daarna op ‘Opslaan’.

3.7 Bekijk uw persoonlijke gegevens

 • Klik in de oranje menubalk op 'Instellingen > Persoonlijk'. U komt dan op het eerste tabblad ‘Persoonlijke gegevens’. Daar vindt u uw login-gegevens, contactgegevens en postadres.

3.8 Bekijk uw interesseprofiel

 • Ga via de oranje menubalk 'Instellingen > Persoonlijk' en ga naar het tweede tabblad ‘Interesseprofiel’. Daar ziet u of u hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in bepaalde aankondigingen.

3.9 Bekijk uw instellingen

 • Ga via uw gebruikersnaam bovenaan de pagina naar het tabblad ‘Instellingen’. Daar ziet u of u hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in het ontvangen van e-mail notificaties.

 

Service navigatie

Paginastijl

Current Style: Standaard

TenderNed is onderdeel van PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken