TenderNed is hét online marktplein voor aanbestedingen van de Nederlandse overheid.

U vindt hier alle opdrachten van de overheid op één plek. TenderNed scheelt u veel tijd bij het inschrijven: u hoeft uw bedrijfsgegevens maar één keer in te voeren en u kunt ze steeds opnieuw gebruiken.

Alle aankondigingen

Nieuws

eForms: een geslaagd ICT-project

Op 27 september veranderde het aankondigen in TenderNed door de ingebruikname van de nieuwe aankondigingsformulieren (eForms). Dit is een belangrijke mijlpaal voor aanbesteden. 

27 november 2023

Eerste versie Dashboard rapportages live op 8 november

Op 8 november om 19.00 uur lanceren we de eerste versie van het Dashboard rapportages voor aanbestedende diensten. Hiermee draaien aanbestedende diensten eenvoudig rapportages uit van de eigen aanbestedingsdata. Zo hebben zij met en paar muisklikken sturingsinformatie in handen om het aanbestedingsproces te verbeteren.

1 november 2023
Alle nieuwsberichten

Maak kennis met het analyseteam

*Muziek speelt*

Beeldtekst: TenderNed Analyseteam.

Duuk Calor:
Dag, ik ben Duuk Calor, data-analist bij TenderNed. TenderNed is de centrale plek voor aanbesteden. Alle aankondigingen en gunningen van de Nederlandse overheid worden hier gepubliceerd. Dit levert een schat aan data op. Het analyseteam van TenderNed verwerkt deze data en haalt hier waardevolle informatie uit waarmee Nederland beter en bewuster kan aanbesteden.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
We hebben een analyse-omgeving ingericht, zodat we verplichte statistische informatie gemakkelijk kunnen leveren aan de Europese Commissie. Door de analyse-omgeving kunnen we vragen nu ook snel en efficiënt beantwoorden en rapportages maken. Deze gebruiken we om de TenderNed-applicatie verder te verbeteren.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
We gaan ook meer analyses en inzichten publiceren op onze website, zodat de hele aanbestedingsmarkt voordeel kan halen uit onze data.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
Daarnaast willen we inkopers en ondernemers stimuleren om de aanbestedingsdata uit TenderNed beter te benutten, de brondata meer en eenvoudiger toegankelijk te maken. Beter en bewuster aanbesteden, dat is ons doel.

*Muziek speelt*

Duuk Calor:
Wilt u ook beter aanbesteden? Wij denken graag met u mee. We kunnen u bijvoorbeeld helpen met het inzichtelijk maken van uw eigen TenderNed-data. Of op verzoek nationale trends en ontwikkelingen in kaart brengen. Er zijn volop mogelijkheden. Kom met ons in contact. Mail ons op analyse@tenderned.nl.

*Muziek eindigt*

Beeldtekst: TenderNed.
Beter aanbesteden?
Mail naar analyse@tenderned.nl.

Nieuwe aankondigingsformulieren

Het aankondigen van opdrachten is veranderd. TenderNed is sinds 27 september over op de nieuwe aankondigingsformulieren (eForms). De invoering van de eForms gaat gepaard met verschillende wijzigingen. Vrijwel alle wijzigingen hebben betrekking op aanbestedende diensten. Zij moeten soms andere of meer informatie invoeren in TenderNed. Voor ondernemers verbetert de informatie over nieuwe aanbestedingen, maar de impact van de wijzigingen is voor hen beperkt.

Alle wijzigingen

2.467Aanbestedende diensten
63.445Ondernemingen
1.743Lopende aanbestedingen
56%Diensten
21%Leveringen
23%Werken
Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl