Hoe koppel ik eHerkenning aan mijn account?

Als ondernemer logt u in op TenderNed met het eHerkenningsmiddel van uw bedrijf. Ook het aanmaken van een nieuw account gaat met eHerkenning. Alle mensen die namens uw bedrijf moeten kunnen inloggen hebben een eigen eHerkenningsmiddel van uw bedrijf nodig.

eHerkenning opnieuw koppelen

Wijzigt er iets aan uw eHerkenningsmiddel, dan moet u het opnieuw koppelen aan TenderNed. Dit is bijvoorbeeld nodig als u een eHerkenningsmiddel met een ander veiligheidsniveau heeft gekregen. Of als u bent overgestapt naar een andere leverancier.

Het systeem herkent in dat geval tijdens het inloggen, dat uw eHerkenningsmiddel niet (meer) aan een onderneming is gekoppeld. U krijgt automatisch de optie te zien Koppel opnieuw aan uw bestaande account. Kies deze optie en vul de TAN-code in die u per SMS ontvangt. Uw eHerkenning is nu opnieuw gekoppeld. U kunt voortaan met dit gewijzigde middel inloggen.

Nieuw KVK-nummer

Als u een nieuw KVK-nummer krijgt, dan krijgt u waarschijnlijk ook een nieuw eHerkenningsmiddel. In dat geval moet u uw bedrijf opnieuw registreren op TenderNed.

Meer over eHerkenning en TenderNed

Naar boven
Logo Rijksoverheid - Naar beginpagina van Tenderned.nl