Gebruik Internet Explorer niet meer voor TenderNed

Gebruikt u Internet Explorer als browser? Stap dan over op een andere browser voor het gebruik van TenderNed. Internet Explorer is sterk verouderd en we kunnen niet garanderen dat het onze nieuwe technologie voldoende ondersteunt.

Waarom investeert TenderNed niet langer in Internet Explorer?

Internet Explorer 11 is in 2013 uitgebracht en wordt al lange tijd niet meer ondersteund door eigenaar Microsoft. Het gebruik van de browser loopt dan ook hard terug. Microsoft adviseert inmiddels zelfs om Explorer niet meer als browser te gebruiken. TenderNed heeft er daarom voor gekozen om nieuwe schermen en technieken niet langer te testen voor Internet Explorer 11. Naar verwachting zullen steeds meer organisaties dit voorbeeld volgen.

Gevolgen voor ondernemers in TenderNed

Werkt u namens een onderneming in TenderNed? Gebruik TenderNed dan bij voorkeur alleen nog in Chrome, Firefox of Safari. Alle nieuw schermen hebben we niet getest in Internet Explorer. Door een andere browser te gebruiken blijft TenderNed optimaal werken en voorkomt u eventuele problemen.

Gevolgen voor aanbestedende diensten in TenderNed

Werkt u namens een aanbestedende dienst met TenderNed? Dan kunt u de komende tijd Internet Explorer nog gebruiken. De nieuwe schermen voor aanbestedende diensten gaan we, naar verwachting, vanaf september implementeren. Toch is ook voor u aan te bevelen om één van de andere browsers te gebruiken. Is dit niet mogelijk? Bespreek dit dan met uw ICT-afdeling.

TenderNed in meerdere browsers

TenderNed is een webbased applicatie. Het is zo ontwikkeld dat u het op verschillende browsers kunt gebruiken. Chrome, Firefox en Safari zijn de populairste browsers. Maar ook het verouderde Internet Explorer wordt nog gebruikt. Technische en functionele wijzigingen in de applicatie testen we altijd, zodat ze in de meest gebruikte browsers werken. Waar nodig worden aanpassingen gedaan om wijzigingen werkend te krijgen in specifieke browsers. Vanaf nu geldt dit dus niet meer voor Internet Explorer 11, maar alleen nog voor Chrome, Firefox en Safari.

Meer informatie

Microsoft adviseert Internet Explorer niet meer te gebruiken op Executive-people.nl.

Naar boven