Ernstig veiligheidslek in Internet Explorer

Microsoft heeft toegegeven dat er een ernstig beveiligingslek zit in hun browser Internet Explorer 11 (IE11). Dat melden verschillende media. Het bedrijf zegt pas volgende maand met een oplossing te komen.

Wij vinden het belangrijk dat TenderNed goed werkt, en dat u het veilig kunt gebruiken. Gebruik daarom een andere browser dan Internet Explorer. Deze browser is sterk verouderd, en wordt door Microsoft niet langer geüpdatet. Lees meer over het veiligheidslek in Internet Explorer.

Dringend advies: gebruik Internet Explorer niet

We kunnen niet garanderen dat TenderNed in Explorer werkt zoals zou moeten. Pagina’s kunnen er anders uitzien, en functionaliteiten kunnen minder goed of helemaal niet werken. Gebruik daarom een andere browser voor TenderNed. Bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Safari. Lees meer over Internet Explorer en TenderNed.

Gebruik van Internet Explorer neemt af

Sinds iets meer dan een jaar raadt TenderNed het gebruik van IE11 af. Het aantal gebruikers blijft dalen, op dit moment bezoekt nog zo’n 15 % TenderNed via deze browser. Dat zijn met name aanbestedende diensten, waar IE11 nog steeds de voorkeursbrowser is. We adviseren deze aanbestedende diensten een alternatieve browser te gebruiken. We verwachten dat het gebruik van Explorer blijft dalen, en hopen dat het snel helemaal niet meer gebruikt wordt.

Naar boven