TenderNed

Gebruiksvoorwaarden

8-2-2017: De gebruiksvoorwaarden van TenderNed zijn herzien. Naast een andere opbouw, is het gebruik van ondernemingsgegevens in datasets nu expliciet opgenomen.

Inleiding

1.   Definities

2.   Gebruikstoepassingen TenderNed

3.   Aanvaarding en toepassing gebruiksvoorwaarden

4.   Gebruikersaccount en bevoegdheden

5.   Naleving Aanbestedingswet 2012

6.   Publicatie aankondigingen

7.   Gegevensuitwisseling

8.   Externe links

9.   Informatiebeveiliging

10. Privacyverklaring en bescherming persoonsgegevens

11. Storingen

12. Sluiten en openen van de kluis

13. Archiefbeheer

14. Aansprakelijkheid

15. Cookieverklaring

16. Intellectuele eigendomsrechten

17. Rechtskeuze en forumkeuze

18. Vragen of klachten

 

Inleiding

Lees deze voorwaarden en de helpfunctie van het systeem goed door voordat u (de website van) TenderNed gaat gebruiken. Onderaan de pagina vindt u een pdf-bestand van de Gebruiksvoorwaarden, die u kunt downloaden.

Voor het eerste gebruik van het elektronisch systeem voor aanbesteden dient u zich te registreren. PIANOo (beheerorganisatie TenderNed) behoudt zich het recht voor de gebruiksvoorwaarden en de helpfunctie aan te passen. Gebruikers ontvangen een melding als de gebruiksvoorwaarden gewijzigd zijn, opdat zij deze expliciet kunnen  aanvaarden. Raadpleeg de helpfunctie regelmatig om op de hoogte te blijven van veranderingen in het elektronisch systeem.

1. Definities

Aanbestedende Dienst

 Iedere entiteit die een plicht tot aanbesteden heeft op basis van  de Aanbestedingswet 2012

Data Alle gegevens en content van wat voor aard dan ook als geleverd, gecreëerd en/of verkregen door een Aanbestedende Dienst of door een Onderneming
Gebruiker Eenieder die zich geregistreerd heeft voor het online systeem voor aanbesteden.
Onderneming

Een ondernemer, als bedoeld in artikel 1.1 van de Aanbestedingswet 2012

Organisatie De organisatie (Onderneming of Aanbestedende Dienst) die als zodanig in TenderNed is geregistreerd en geactiveerd.
PIANOo PIANOo Expertisecentrum Aanbesteden is de beheerorganisatie van TenderNed. PIANOo maakt onderdeel uit van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

2. Gebruikstoepassingen TenderNed

TenderNed bestaat uit een openbare website www.tenderned.nl alsmede een elektronisch systeem voor aanbesteden. Beiden zijn in beheer bij PIANOo Expertisecentrum Aanbesteden. Deze gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing op het gebruik van het elektronisch systeem voor aanbesteden. Lees de gebruiksvoorwaarden en de helpfunctie goed door voordat u het elektronische systeem van aanbesteden gaat gebruiken.

Openbare website

Eenieder heeft via de website www.tenderned.nl vrij toegang tot publicaties van aankondigingen van opdrachten en gunning en tot informatie over (elektronisch) aanbesteden in het algemeen en over het gebruik van TenderNed in het bijzonder.

Elektronisch systeem voor aanbesteden

Het elektronisch systeem voor aanbesteden is onder meer geschikt om aankondigingen te publiceren en volledig elektronisch aan te besteden. Alleen Aanbestedende Diensten zijn gerechtigd om aanbestedingen te laten verlopen via TenderNed. Inschrijvende Ondernemingen dienen hun bedrijfsgegevens, bewijsstukken en offertes dan via het elektronische systeem voor aanbesteden in.

3. Aanvaarding en toepassing gebruiksvoorwaarden

Met de registratie in het elektronische systeem voor aanbesteden van TenderNed aanvaardt de Gebruiker de gebruiksvoorwaarden en verklaart de Gebruiker kennis te hebben genomen van de helpfunctie.

4. Gebruikersaccount en bevoegdheden

Een Gebruiker kan aankondigingen plaatsen of een inschrijving of aanmelding indienen als hij beschikt over een gebruikersaccount dat gekoppeld is aan een geactiveerde organisatie.

Een Gebruiker die niet is gekoppeld aan een geactiveerde organisatie kan een interesseprofiel aanmaken. De gebruiker kan zich per e-mail laten attenderen op nieuwe aankondigingen die voldoen aan dit interesseprofiel en op wijzigingen in aanbestedingen waarvan hij op de hoogte wil blijven.

Een Onderneming is geactiveerd zodra deze geregistreerd is door middel van eHerkenning. Een gebruiker kan zich koppelen aan een actieve onderneming door middel van eHerkenning.
Meer over eHerkenning en TenderNed 

Een Aanbestedende Dienst is geactiveerd zodra deze na registratie in het elektronisch systeem voor aanbesteden van TenderNed de toegezonden activeringscode heeft gebruikt.

Gebruikers dragen er zorg voor dat het gebruik van het elektronisch systeem voor aanbesteden uitsluitend geschiedt door personen die gevolmachtigd dan wel gemandateerd zijn om een of meer taken uit te voeren. PIANOo controleert niet of geregistreerde gebruikers daadwerkelijk rechtsgeldig gevolmachtigd of gemandateerd zijn en over de gebruikersrechten mogen beschikken.

Bij oneigenlijk gebruik van een gebruikersaccount behoudt PIANOo zich het recht voor dit gebruikersaccount te blokkeren.

PIANOo adviseert na registratie de gebruikersgegevens zorgvuldig te bewaren en het wachtwoord regelmatig te wijzigen.

5. Naleving Aanbestedingswet 2012

Gebruikers zijn zelf verantwoordelijkheid voor het rechtmatig toepassen van de Aanbestedingswet 2012.

6. Publicatie aankondigingen

TenderNed draagt automatisch zorg voor de verplichte publicatie van aankondigingen op het online Publicatieblad van de Europese Unie, Tenders Electronics Daily (TED). Een aanbestedende dienst mag niet rectificeren totdat de publicatie op TED is gepubliceerd. Bij het vrijwillig bekendmaken van (nationale) opdrachten kan de aanbestedende dienst handmatig in het elektronische aanbestedingssysteem aangeven dat publicatie op TED gewenst is.

7. Gegevensuitwisseling

Gebruikers zijn zelf verantwoordelijk voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de gegevens die zij via TenderNed plaatsen en uitwisselen. PIANOo verifieert de juistheid, volledigheid en actualiteit van deze gegevens van de gebruikers niet. PIANOo is geen partij bij aanbestedingen die op TenderNed zijn gepubliceerd en is ook geen partij bij overeenkomsten die volgen uit gepubliceerde aanbestedingen.

8. Externe Links

Op TenderNed staan links naar websites van organisaties die geheel onafhankelijk van TenderNed opereren. PIANOo is niet verantwoordelijk voor de werking van deze websites noch voor de daarop vermelde informatie.

9. Informatiebeveiliging

PIANOo spant zich maximaal in om de kwaliteit van de informatiebeveiliging te borgen. PIANOo kan echter niet volledig uitsluiten dat derden data onderscheppen en de inhoud daarvan ontsluiten.

PIANOo doet al hetgeen redelijkerwijs mogelijk is om de bestanden op de servers te vrijwaren van virussen maar kan niet garanderen dat de website en het elektronisch systeem te allen tijde virusvrij zullen zijn. PIANOo gaat ervan uit dat de Gebruiker zelf ook beveiligingsmaatregelen neemt.

10. Privacyverklaring en bescherming persoonsgegevens

PIANOo verzamelt en gebruikt (persoons)gegevens (zowel van Gebruikers als van Organisaties) slechts voor de gebruikstoepassingen zoals beschreven onder punt 2 van deze voorwaarden en om de dienstverlening te optimaliseren. Daarnaast overlegt PIANOo gegevens aan derden indien de wet daartoe verplicht. PIANOo zal de gegevens niet voor commerciële doeleinden gebruiken, noch om die reden aan derden verstrekken.  

PIANOo bewaart persoonsgegevens van geregistreerde gebruikers alleen zolang en voor zover dit voor het gebruik en de werking van TenderNed noodzakelijk is.

PIANOo staat ten aanzien van de registratie van Gebruikers in het elektronisch systeem voor aanbesteden ingeschreven bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) onder nummer M7. Bij de AP staan bedrijven ingeschreven die de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) naleven. Bij een inbreuk op de beveiliging die leidt tot een datalek van persoonsgegevens geregistreerd in TenderNed, zal PIANOo onverwijld melding maken bij de AP en bij de gebruiker(s) van wie de persoonsgegevens zijn gelekt. Dit conform de Wet meldplicht datalekken. Als een Gebruiker, een Onderneming of een Aanbestedende Dienst een datalek ontdekt, dan rust ook op deze partijen de verplichting om het datalek te melden bij de AP. PIANOo meldt een datalek tevens bij het National Cyber Security Centrum.

Gebruikers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat de door hen in TenderNed ingevoerde informatie en data en documenten voldoen aan de eisen van de Wet bescherming persoonsgegevens.
Op grond van haar publieke taak genereert en publiceert PIANOo data met behulp van de informatie die in de aanbestedingen in het elektronische systeem van aanbesteden wordt ingevoerd. TenderNed maakt daarbij gebruik van de KvK-registratie. Indien in uw(handels-) naam tevens uw persoonsnaam voorkomt, wijzen wij u erop dat deze naam via de publicaties op TenderNed openbaar wordt gemaakt. Mocht u dit niet willen, dan kunt u uw organisatiegegevens in TenderNed aanpassen.

11.    Storingen

De website en het elektronisch systeem voor aanbesteden zijn met de grootst mogelijke zorg ontwikkeld. PIANOo biedt echter geen garantie voor het foutloos en ononderbroken functioneren van het elektronisch systeem voor aanbesteden. Een storing of systeemuitval is niet volledig uit te sluiten. PIANOo zal in geval van storing onmiddellijk of zo spoedig mogelijk de Gebruiker informeren over de (tijdelijke) niet beschikbaarheid van TenderNed via Servicedesk TenderNed, de website van TenderNed en/of PIANOo, Twitter of anderszins.

Als het elektronisch systeem voor aanbesteden niet beschikbaar is kort voor het verstrijken van een uiterste termijn, waardoor betrokken ondernemingen niet tijdig een aanmelding of inschrijving kunnen doen, ontvangen aanbestedende diensten en de betreffende ondernemingen een bericht van storing. Een aanbestedende dienst kan op eigen verzoek in staat worden gesteld om de uiterlijke termijn voor aanmelding of inschrijving te verlengen. Als een aanbestedende dienst voor een verlenging kiest, dan ontvangen de aanbestedende dienst en de betreffende ondernemingen opnieuw een bericht.

PIANOo verzoekt gebruikers storingen te melden aan de servicedesk van TenderNed (servicedesk@TenderNed.nl). Het is de verantwoordelijkheid van de aanbestedende dienst om betrokken ondernemingen tijdig en adequaat te informeren over de eventuele consequenties van storingen voor het (elektronische) aanbestedingsproces.

Van Ondernemingen wordt verwacht dat zij niet wachten tot het laatste moment om in te schrijven. Nemen zij dit risico toch, dan zijn Ondernemingen zelf verantwoordelijk indien hun aanmelding of inschrijving niet aan de formele vereisten voor inschrijving voldoet.
 
Ondernemingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen internetverbinding en telefoonaansluiting.

12. Sluiten en openen van de kluis

Het elektronisch systeem voor aanbesteden slaat alle door een Gebruiker verstuurde documenten en gegevens op in een versleutelde virtuele kluis. Aanbestedende Diensten kunnen een aanmelding of inschrijving slechts inzien na afloop van de uiterlijke termijn van aanmelding of inschrijving. Ondernemingen kunnen tot het moment dat de kluis sluit een aanmelding of inschrijving wijzigen door de oorspronkelijke aanmelding of inschrijving in te trekken en een nieuwe aanmelding of inschrijving te doen.

13. Archiefbeheer

Een Gebruiker heeft op elk moment toegang tot zijn eigen gegevens die in het elektronisch systeem voor aanbesteden zijn ingevoerd. PIANOo behoudt zich het recht voor om, nadat een aanbestedingsprocedure is afgerond, de gegevens op enig moment van de servers van TenderNed te verwijderen. In voorkomend geval zal PIANOo de Gebruiker in kennis stellen en in staat stellen de gegevens te archiveren. De archiveringsplicht van Aanbestedende Diensten die voortvloeit uit de Archiefwet 1995 rust te allen tijde bij de Aanbestedende Diensten.

14. Aansprakelijkheid

Ten aanzien van geregistreerde gebruikers:

PIANOo verifieert niet de identiteit van een gebruiker noch of deze gemandateerd dan wel gevolmachtigd is om namens een organisatie op te treden. Aanbestedende diensten en ondernemingen dienen hierop zelf toe te zien. PIANOo is niet aansprakelijk voor (in)directe schade ten gevolge van het oneigenlijk gebruik van gebruikersrechten. De verantwoordelijkheid om (elektronische) handtekeningen te controleren op geldigheid rust te allen tijde bij de gebruikers.

Ten aanzien van inhoud:

Gebruikers zijn zelf verantwoordelijk voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de gegevens die zij in TenderNed plaatsen. PIANOo verifieert de juistheid, volledigheid en actualiteit daarvan niet en is niet aansprakelijk voor (in)directe schade die als gevolg daarvan optreedt.

Ten aanzien van informatiebeveiliging:

PIANOo spant zich tot het uiterste in om te voorkomen dat derden data onderscheppen en de inhoud daarvan ontsluiten. PIANOo kan echter niet volledig uitsluiten dat derden data onderscheppen en de inhoud daarvan ontsluiten. PIANOo is niet aansprakelijk voor (in)directe schade ten gevolge van eventuele inbreuk en de daaruit voortvloeiende schade.

Ten aanzien van virussen op de servers van TenderNed:

PIANOo doet al hetgeen redelijkerwijs mogelijk is om de bestanden op de servers te vrijwaren van virussen, maar kan niet garanderen dat de website te allen tijde virusvrij zal zijn. Het gebruik van TenderNed kan in geen geval leiden tot aansprakelijk voor de directe of indirecte schade bij Gebruikers ten gevolge van virussen.

Ten aanzien van storingen:

De openbare website en het elektronisch systeem voor aanbesteden zijn met de grootst mogelijke zorg ontwikkeld. PIANOo biedt echter geen garantie voor het foutloos en ononderbroken functioneren van de website en het elektronisch systeem voor aanbesteden. Een storing of systeemuitval is niet volledig uit te sluiten. Iedere aansprakelijkheid voor (in)directe schade ten gevolge van een (tijdelijke) niet-beschikbaarheid van de website TenderNed en/of het elektronische systeem voor aanbesteden wordt door PIANOo uitdrukkelijk uitgesloten.

Ten aanzien van archiefbeheer:

De verplichtingen van Aanbestedende Diensten die voortvloeien uit de Archiefwet 1995 rusten te allen tijde bij de Aanbestedende Diensten. PIANOo is niet aansprakelijk voor (in)directe schade ten gevolge van het niet nakomen van deze verplichtingen door een Aanbestedende Dienst.

15. Cookieverklaring

Voor de website van TenderNed worden binnen het gestelde wettelijke kader cookies gebruikt voor niet-commerciële doeleinden. Een cookie (of technisch equivalent) is een klein (tekst-)bestand dat door een website op uw computer wordt gezet en waarin persoonlijke instellingen kunnen worden bewaard. Uitschakelen van cookies, bijvoorbeeld met behulp van browserinstellingen, heeft negatieve impact op de werking van TenderNed en geschiedt dan ook op eigen risico van de gebruiker. PIANOo maakt gebruik van cookies om webstatistieken bij te houden, bijvoorbeeld de bezoekersaantallen op specifieke pagina’s of de spreiding van het type browsergebruik. PIANOo kan hiermee haar dienstverlening optimaal op de wensen van Gebruikers afstemmen.

PIANOo is niet aansprakelijk voor enige (in)directe schade ten gevolge van het gebruik van cookies. Voor cookies van derden is PIANOo niet verantwoordelijk en aanvaardt zij ook geen aansprakelijkheid. PIANOo wijst u op de mogelijkheid om cookies van uw harde schijf te verwijderen. Daarnaast kunt u cookies uitschakelen via uw browser. Raadpleegt u hiervoor de handleiding van uw internetbrowser.

Meer informatie over cookies en het uitschakelen van cookies vindt u op de site veiliginternetten.nl van het National Cyber Security Centrum.

16. Intellectuele eigendomsrechten

De (intellectuele eigendoms-)rechten met betrekking tot TenderNed, waaronder begrepen de rechten op de teksten, afbeeldingen, vormgeving, databestanden, foto’s en overig (stilstaand en/of bewegend) beeldmateriaal, geluidsmateriaal, formats, software, merken (inclusief merknaam TenderNed en domeinnaam TenderNed) en overige materialen, berusten bij de Staat der Nederlanden. Het gebruik van het beeldmerk of andere rechten is alleen toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van PIANOo, de beheerorganisatie van TenderNed.

17. Rechtskeuze en forumkeuze

Op deze gebruiksvoorwaarden is Nederlands recht van toepassing. Alle eventuele geschillen kunnen uitsluitend worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Den Haag.

18. Vragen of klachten

Vragen en aanvullende informatie

Hebt u een vraag over (het gebruik van) TenderNed? Bekijk dan de informatie op deze website, de helpfunctie in het systeem of neem contact op met de servicedesk@TenderNed.nl.

Servicedesk TenderNed

De servicedesk TenderNed is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur via het gratis nummer 0800-8363376 of via servicedesk@TenderNed.nl.

Klachten

Hebt u een klacht over de werking van het systeem of over onze dienstverlening? Dan ontvangen wij deze graag schriftelijk. Uw klacht is voor ons een belangrijk signaal, waarmee we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Voor een goede afhandeling is het van belang dat u uw klacht indient via klacht@tenderned.nl en expliciet aangeeft dat het om een klacht gaat. PIANOo streeft snelle klachtenafhandeling na en informeert u over de verwachte afhandeltijd.

Bijlagen

Naar boven